What Maisie Knew - lue IS:n arvio avioerodraamasta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

What Maisie Knew - lue IS:n arvio avioerodraamasta

Kauttaaltaan erinomaisesti näytellyn draaman pääosissa nähdään True Blood -tähti Alexander Skarsgård, Julianne Moore, Steve Coogan, Joanna Vanderham sekä seitsemänvuotias Onata Aprile.

Onata Aprile näyttelee avioerolasta, joka joutuu vanhempiensa heittopussiksi. Äitiä esittää Julianne Moore, isäpuolta Alexander Skarsgård.­

30.7.2013 10:21 | Päivitetty 30.7.2013 10:09

Avioeron seurauksia on harvoin kuvattu yhtä eläytyvästi pienen lapsen näkökulmasta kuin Scott McGeheen ja David Siegelin ohjaamassa draamassa What Maisie Knew.

Yllättävää kyllä, oman aikamme ilmiöitä osuvasti ruotiva leffa perustuu Henry Jamesin vuonna 1897 julkaistuun romaaniin.

Seitsemänvuotias Onata Aprile tekee vuoden hienoimman lapsiroolin samanikäisenä Maisiena, jonka äiti (Julianne Moore) on kuuluisa rocktähti ja isä (Steve Coogan) taidekauppias. Kun vanhempien riitaisa yhteiselo päättyy eroon ja molemmat löytävät nopeasti uuden rakastetun, Maisie päätyy itsekkäiden aikuisten heittopussiksi.

Maisien uraansa keskittyneet vanhemmat rakastavat tytärtään ja taistelevat tämän huoltajuudesta oikeudessa. Silti he ovat täysin kyvyttömiä kantamaan tytöstä vastuuta. Heidän laiminlyöntejään joutuvat paikkailemaan heidän uudet kumppaninsa (Joanna Vanderham ja Alexander Skarsgård), joista tuleekin vähitellen Maisielle eräänlaiset korvikevanhemmat.

What Maisie Knew on kauttaaltaan erinomaisesti näytelty elokuva. Julianne Moore tekee suorastaan hyytävän roolityön Maisien rakastavana, mutta lapsellisen itsekkäänä ja huumeongelmaisena äitinä. Steve Coogan on täydellisen uskottava Maisien hurmaavana, mutta narsistisena isänä.

True Blood -sarjasta tuttu Alexander Skarsgård todistaa monipuolisuutensa Maisien uutena isäpuolena, jonka renttumaisen kuoren alta paljastuu lopulta empaattinen ja rakastava mies.

Elokuvana What Maisie Knew ei ole sellainen täysosuma kuin mihin sillä olisi edellytykset. Sen rauhallinen kerronta juuttuu välillä tarpeettomasti paikoilleen eikä sen visuaalisessa ilmaisussa ole samaa tarkkuutta kuin sen näyttelijäsuorituksissa.

Katso elokuvan traileri:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?