TV & elokuvat

Suuri puhallus - lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu: , Päivitetty:

Elokuva-arvio
Taikureista kertovan ryöstöjännärin lumo laantuu pahasti ennen lopputekstejä.
Neljän taikurin ryhmä (Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Woody Harrelson ja Dave Franco) esiintyy Las Vegasissa. Esityksensä aikana he lähettävät yleisön jäsenen tyhjentämään pankkiholvin Pariisissa. Rahojen he antavat sitten sataa villiintyneen yleisönsä ylle.

Taikuutta vai taitavaa huijausta? Sitä joutuvat pohtimaan ryöstöä tutkivat FBI:n ja Interpolin agentit (Mark Ruffalo ja Mélanie Laurent). Avukseen he saavat huijaritaikureita työkseen paljastavan ex-taikurin (Morgan Freeman). Lusikkansa soppaan panee myös taikuriryhmän sponsori (Michael Caine).

Ranskalaisen Louis Leterrierin Yhdysvalloissa ohjaama Suuri puhallus on vauhdikas, viihdyttävä ja paikoin kekseliäskin kaapparijännäri, mutta sen lumo laantuu pahasti ennen lopputekstejä. Tähän on kaksi syytä.

Ensinnäkin taikuriryhmän kolmesta esityksestä näyttävin nähdään heti alussa ja vaatimattomin säästetään viimeiseksi. Järjestyksen pitäisi olla päinvastainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toiseksi elokuvan loppuyllätys vie pohjan ja maun koko edeltävältä tarinalta. Vedenpitävää logiikkaa tämänkaltaiselta tarinalta ei toki tarvitse odottaa, mutta joku tolkku jutussa pitäisi säilyttää.

Ripeäliikkeinen ja dynaamisesti ohjattu leffa pitää kuitenkin otteessaan lähes loppumetreille asti. Edes ylipitkä ja sekavasti leikattu takaa-ajo ei suista sitä raiteiltaan, vaikka välillä siltä näyttää.

Elokuvan henkilöt ovat pelkkiä marionetteja mutkittelevan juonen palveluksessa. Sellaisten esittäjiltä vaaditaan ennen kaikkea henkilökohtaista karismaa. Sen määrässä harva pystyy kilpailemaan Morgan Freemanin kanssa. Siksi onkin sääli, ettei hänen roolihahmolleen keksitty elokuvassa parempaa käyttöä.

Katso elokuvan traileri:


Suuri puhallus

Ohjaus: Louis Leterrier
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Isla Fisher
Juoni: Taikuriryhmä tyhjentää pankkeja esitystensä aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt