Laulu Marionille, Paul Andrew, Terence Stamp, Vanessa Redgrave, Gemma Arterton, IS:n arvio - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Laulu Marionille - lue IS:n arvio elokuvasta

Iänikuisten teinileffojen vastapainoksi on syntymässä elokuvan uusi lajityyppi: seniorileffat.

Kuorolaulusta elämäniloa­

19.4.2013 9:11

Vakavan Rakkauden ja kepeän Kvartetin jälkeen Laulu Marionille on jo kolmas tämän lajin edustaja parin kuukauden sisällä.

Aiheeltaan ja lähestymistavaltaan Laulu Marionille on läheistä sukua Kvartetille. Molemmissa musiikki osoittautuu taikakeinoksi, jolla synkkämielisinkin vanhus nuortuu ja oppii tuntemaan elämäniloa.

Terence Stamp esittää Paul Andrew Williamsin ohjaamassa brittileffassa äkäistä Arthuria, joka rakastaa kuolemansairasta vaimoaan (Vanessa Redgrave), mutta ei ymmärrä tämän itsepäistä kuorolauluharrastusta. Kohtalo kuitenkin järjestää asiat niin, ettei murjottavalle miehelle jää muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla laulun pelastavaa voimaa.

Laulu Marionille on sentimentaalinen ja tarinaltaan kaavamainen hyvän tuulen leffa, joka tyrkyttää omaa hyväntuulisuuttaan vähän liian innokkaasti. Hyvät näyttelijät - pääparin ohella Gemma Arterton kuoron johtajana ja Christopher Eccleston Arthurin poikana - pitävät sen kuitenkin katsottavana. Ylitse muiden kohoaa Terence Stampin vähäeleisyydessään koskettava roolityö.

Katso elokuvan traileri:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?