Warm Bodies, Jonathan Levine, Nicolas Hoult, Teresa Palmer, John Malkovich - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Warm Bodies - lue IS:n arvio elokuvasta

Zombi-leffojen puhkikuluneeseen lajityyppiin tuoretta verta pumppaava Warm Bodies koettaa kuroa samaan tarinaan tunteikkaan teiniromanssin, apokalyptisen kauhuelokuvan ja mustaa huumoria viljelevän komedian. Tulos on sekava ja epätasainen, mutta jossain määrin sympaattinen.

Teresa Palmer ja Nicholas Hoult ovat teiniromanssin pääosissa.­

5.4.2013 11:12

Lähtökohta on tuhannesti tuttu. Ihmiskunnan rippeet käyvät epätoivoista kamppailua heitä ravintonaan pitäviä zombeja eli eläviä kuolleita vastaan. Mutta tällä kertaa tarina kerrotaan zombin näkökulmasta.

Nicolas Houltin esittämä R on hylätyssä lentokoneessa majaileva zombinuorukainen, joka maleksii päivät pitkät päämäärättömästi kuin kuka tahansa teini. R löytää elämälleen tarkoituksen törmätessään Teresa Palmerin esittämään Julieen. Sen sijaan että söisi tytön suihinsa, kuten zombeilla on tapana, hän ryhtyy tämän suojelijaksi.

Romeon ja Julian tarinaa löyhästi mukaileva Warm Bodies on kauhuelokuva teinitytöille. Sikäli sitä voisi verrata Twilight-saagaan, mutta elokuvana se on irtonaisempi ja itseironisempi.

Warm Bodies on vuoroin huvittava ja hellyttävä, mutta varsinaiseksi komediaksi tai tunteita koskettavaksi rakkaustarinaksi siitä ei ole. Myös sen kauhuelementit ovat liian kesyjä tuodakseen hempeään tarinaan kaivattua vastakohtaisuutta.

Söpöä rocktähteä zombimeikkinsä alla muistuttavalla Nicolas Houltilla on kaikki edellytykset nousta teinityttöjen idoliksi. Sen sijaan tusinablondilta näyttävä Teresa Palmer ei ainakaan tässä roolissa jätä pysyvää muistijälkeä.

Katso elokuvan traileri:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?