Vesa-Matti Loiri palkittiin parhaana miesnäyttelijänä Italiassa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Vesa-Matti Loiri palkittiin parhaana miesnäyttelijänä Italiassa

Vesa-Matti Loiri palkittiin Barin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla parhaana miesnäyttelijänä roolistaan elokuvassa Tie Pohjoiseen.

25.3.2013 11:59 | Päivitetty 25.3.2013 12:14

Tie Pohjoiseen on Mika Kaurismäen viime vuoden elokuussa ensi-iltansa saanut menestyselokuva, jonka näki elokuvateattereissa yli 250 000 katsojaa.

Barin kansainvälisestä elokuvafestivaalista on tullut yksi Italian arvostetuimmista festivaaleista.

Festivaalilla on kilpailut erikseen kansainvälisille ja italialaisille elokuville, molemmissa sarjoissa on 12 elokuvaa.

Tie Pohjoiseen oli Loirin ensimmäinen pitkä elokuvarooli sitten seitsemän vuotta valmistuneen Kaksipäisen kotkan varjossa -musikaalin.

- Elokuvassa näytteleminen on aina ollut minulle se omin juttu ja salaa kaipaisin sitä. Kun tein päätöksen elokuvaroolien jättämisestä, painoin vähintään 35 kiloa enemmän kuin nyt kuvausten aikana enkä jaksanut kävellä. Silloin epäilin, pystynkö ylipäätään näyttelemään. Mika (Kaurismäki) kuitenkin kovasti vakuutteli, että kyllä sinua autetaan. Se tuntui ihanalta, Loiri kertoi IS:lle ensi-illan alla.

Hän työskenteli elokuvassa Samuli Edelmannin kanssa. - Olimme jo aikaisemmin puhuneet mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä elokuvan tai musiikin saralla, mutta se toteutui vasta nyt. Samulin kanssa työskentely oli vielä paljon helpompaa, kuin kuvittelin sen olevan. Näyttelijänlaatumme ovat niin samanlaiset. Kumpikin haluaa, ettei näytteleminen lähde ensimmäisestä mahdollisesta perspektiivistä, vaan että kohtauksia voidaan katsoa vähän eri kulmista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?