Stallonen manttelinperijä IS:lle: Jos saisin edes 10 prosenttia hänen suosiosta ja älystä

Julkaistu:

Oikeita sankareita ovat ne, joiden ei tarvitse todistella mitään, tuumaa supertähdeksi noussut Jason Statham.
Toimintatähti Sylvester Stallone on kutsunut Jason Stathamia manttelinperijäkseen. Stallone on actionurallaan jo ehtoopuolella, mutta on sanonut jättävänsä ilomielin sankarinviitan Jasonille.

Brittinäyttelijä on tietoinen Stallonen kommentista, mutta Ilta-Sanomien haastattelussa newyorkilaisen hotellin sviitin sohvalla hän tietää:

- Jos saisin edes kymmenen prosenttia Stallonen suosiosta ja älystä tehdä elokuvia, olisin kiitollinen. Oli suuri etuoikeus näytellä Stallonen kanssa.

Statham viittaa Expendables-filmeihin. Ne ovat olleet niin suosittuja, että Statham paljasti käyneensä keskusteluja tarinan kolmannesta osasta.

Näyttelijä naurahtaa tuntevansa ihan oikeitakin koviksia eikä vain elokuvien sankareita.

- Oikeita sankareita ovat ne, joiden ei tarvitse todistella mitään. Ne, jotka vetävät pubeissa päänsä täyteen ja alkavat viinan voimalla uhota, ovat vain öykkäreitä, Jason Statham laukoo.

Statham myöntää kulkeneensa kiemuraisen matkan uudeksi toimintasankariksi.

- Urani alkoi hitaasti. Toimin aikoinani French Connection -firman vaatemallina ja firman ihmiset ehdottivat minua Guy Ritchien elokuvaan
Puuta, heinää ja muutama vesiperä. Palkkioni oli viisituhatta puntaa.

Mies naurahtaa, ettei moni häntä tuolloin noteerannut. Elokuvan jälkeen tuli pitkä hiljaiselo.

- Palo näyttelijäntyöhön oli niin suuri, etten edes ajatellut muita hommia. Odottelin rauhassa. Taisin kuitenkin tehdä jotakin oikein Ritchien ensimmäisessä leffassa, sillä hän antoi minulle roolin Hävyttömät-tarinassaan.

Sitten Stathamin kyvyt ymmärsi huippumalli Claudia Schifferin ohjaaja-aviomies Matthew Vaughn. Ohjaaja suositteli Stathamia Hollywood-agentille, joka otti brittimiehen suojiinsa.

- Muutin Los Angelesiin ja aloin tavata elokuvantekijöitä, Statham kertoo.

Uran pelastava enkeli oli ranskalaisohjaaja Luc Besson, joka ehdotti Stathamia Transporter-elokuvan Frank Martinin osaan. Ensimmäinen Transporter oli niin suosittu, että se sai jatkoa.

- Olen ollut onnekas, sillä olen tavannut oikeita ihmisiä, näyttelijä kiittelee.

Kun astuin Jason Stathamin sviittiin, ilmoitin olevani hänen suuri faninsa.

- Halaa minua, jos olet ihailijani, hän sanoo ja levittää kätensä.

Statham on mielestäni todella cool.

Harvoin myöskään näkee sankareita, jotka näyttelevät vaarallisetkin kohtaukset itse. Statham onkin vakuutusyhtiöiden kauhu.

- Treenaan paljon. Koko perheeni on ollut aina urheilullinen; isä oli nyrkkeilijä, äiti harrasti balettia ja veljeni harrastaa taistelulajeja, hän perustelee.

Uusimmassa, Taylor Hackfordin ohjaamassa ja Donald E. Westlaken romaaneihin perustuvassa Parker-trillerissä Statham venyy uskomattomiin suorituksiin. Yhdessä kohtauksessa hän jopa hyppää liikkuvasta autosta.

- Nopeus oli 88 kilometriä tunnissa enkä halunnut käyttää stuntmiestä. Vakuutusyhtiö tosin vaati laittamaan asvaltille pehmusteen. Toisessa, vieläkin vaarallisemmassa kohtauksessa roikuin 28 kerroksen parvekkeelta vain vaijerin varassa.

Mies paljastaa, että kehoon on vuosien varrella tullut jos jonkinmoisia arpia. Statham hyppi ja pomppi jo pienenä niin, että hänellä oli aina jokin paikka paketissa.

Elokuviaan varten Statham treenaa salilla hullun lailla. Hän kertoo, että valtaisa kuntoiluinto alkaa yleensä kymmenen viikkoa ennen filmauksia.

- Käytän laitteita, joissa ei ole televisiota, sillä television seuraaminen treenien aikana vähentää suoristusta, hän on oppinut.

Viikkojen aikana hän ei juo edes alkoholia.

- Toki istun muutoin aina silloin tällöin kavereiden kanssa pubissa. Elämää ei saa elää askeettisesti, ja siksi annan itselleni usein luvan syödä ja juoda.
Elämää on osattava elää, hän sanoo ja antaa hyvästiksi suukon poskelle.

Parkerin Suomen-ensi-ilta oli perjantaina. Lue IS:n arvio elokuvasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt