Les Misérables - lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu:

Kaikkien aikojen menestynein näyttämömusikaali saapuu valkokankaalle komeana ja alkuteokselle niin hyvässä kuin pahassa uskollisena sovituksena.
Tom Hooperin ohjaama Les Misérables tarjoaa suuria tunteita, dramaattisia ihmiskohtaloita ja mahtipontista musiikkia näyttävässä, mutta yllätyksettömässä paketissa.

Victor Hugon 1500-sivuisesta romaanijärkäleestä sovitettu musikaali teki matkaa valkokankaalle yli 20 vuotta. Lopulta sen ohjaajaksi valikoitui Kuninkaan puheella läpimurtonsa tehnyt britti Hooper.

Yli 60 miljoonan dollarin budjetilla tuotetun musikaalimammutin pääosissa nähdään rivi Hollywoodin kirkkaimpia tähtiä, jotka myös laulavat omat roolinsa. Laulut äänitettiin livenä kuvauksissa, mikä tuo niihin karheutta ja välittömyyttä.

Hugh Jackman esittää elokuvan pääosassa 19 vuoden pakkotyöstä vapautuvaa Jean Valjeania, jota armoton poliisitarkastaja Javert (
Russell Crowe) vuosikaudet vainoaa.Anne Hathaway on prostituoiduksi päätyvä työläisneito, jonka orvoksi jäävän Cosette-tyttären (Amanda Seyfried) hyväsydäminen Valjean kasvattaa.

Eddie Redmayne esittää Cosetteen rakastuvaa opiskelijanuorukaista. Tähtikaartin täydentävät Helena Bonham Carter ja
Sacha Baron Cohen koomisena huijaripariskuntana.

Elokuvan puvut ja miljööt ovat vaikuttavan realistisia, mutta läpilaulettujen roolitöiden sovittaminen niihin ei ole kovin luontevaa.

Claude-Michel Schönbergin säveltämässä musiikissa mahtipontisuus ylittää melodiset oivallukset. Laulujen tekstit sen sijaan ovat iskeviä.
Elokuvan päänäyttelijöistä ylitse muiden nousevat Hathaway ja Jackman, jotka saivatkin rooleistaan Oscar-ehdokkuudet.


Katso elokuvan traileri:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt