Hitchcock - lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu:

Alfred Hitchcockin Psyko on elokuvahistorian käänteentekeviä mestariteoksia. Sen dramaattisesta tuotannosta kertova Stephen Rebellon kirja on tutkivan elokuvajournalismin klassikko. Tuohon kirjaan pohjautuu Sacha Gervasin ohjaama Hitchcock.
Lähtökohdistaan huolimatta Gervaisin elokuva ei kerro kovinkaan paljon Psykon tekemisestä. Sen pääpaino on Hitchcockin (Anthony Hopkins) ja hänen vaimonsa Alma Revillen (Helen Mirren) suhteessa, jota yksikään elämäkerturi ei ole pystynyt kovin paljon raottamaan. Eikä pysty Gervaisin elokuvakaan.

Itse Psykosta Gervasin elokuvassa ei nähdä tai kuulla yhtään katkelmaa. Sen kuvauksiakin näytetään niukasti. Ehkä hyvä niin, sillä kuuluisan suihkumurhakohtauksen kuvauksista kertova kohtaus on tökerön epäuskottava.

Heikkouksistaan huolimatta Gervasin elokuva on kohtuullisen viihdyttävä ja paikoin osuva. Hitchcockin suhdetta lehdistöön, studion johtoon ja elokuvansa markkinointiin se kuvaa herkullisesti.

Anthony Hopkins ei vahvasti meikattunakaan näytä Hitchcockilta. Esikuvansa elekielen ja puhetavan hän on kuitenkin omaksunut oivallisesti. Helen Mirren vakuuttaa älykkäänä, tarkkanäköisenä ja miehelleen uskollisena Almana.

Scarlett Johansson jää Janet Leighin roolissa nukkemaiseksi, vaikka ulkoisesti siihen sopiikin.


Katso elokuvan traileri:

Hitchcock

Ohjaaja: Sacha Gervasi

Pääosissa: Anthony Perkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson

Juoni: Alfred Hitchcock ohjaa Psykon keskellä henkilökohtaista aviokriisiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt