Vuonna 85, Timo Koivusalo, Riku Suokas, Reino Nordin, Malla Malmivaara, Mikko Nousiainen, IS:n arvio - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Vuonna 85 - lue IS:n arvio elokuvasta

Nostalgialla sekä manserockin kärkikappaleilla pitäisi päästä jo pitkälle. Harvoin hyviä aineksia on kuitenkaan tuhlattu niin ylimalkaisesti kuin Timo Koivusalon ja Riku Suokkaan ohjaamassa rakkaustarinassa Vuonna 85.

Reino Nordin näyttelee Tommia, raikkaasti näyttelevä Malla Malmivaara Karoliinaa.

25.1.2013 10:02

Sen pohjana oleva näyttämömusikaali on ollut Tampereella jättimäinen menestys, mutta suosion syy ei selviä kömpelöstä elokuvasta. Aiheen lisäksi myös lattea käsikirjoitus ja hidas rytmitys muistuttavat 1980-luvusta, jolloin Suomi-filmin taso ei päätä huimannut.

Valkokankaalle sovitettuna musikaalista on tullut tavanomainen romanttinen draama ja Eppu Normaalin, Popedan ja Juice Leskisen melankolisista hiteistä osa sen musiikkitaustaa. Venytellen käynnistyvä juoni seuraa farssimaisten mutkien kautta, miten Reino Nordinin ja Malla Malmivaaran esittämälle pääparille käy, kun molemmat seurustelevat jo valmiiksi tahoillaan.

Malmivaara näyttelee raikkaasti, mutta ristiin suunnatut tunteet ja kaihoisat katseet eivät riitä rakkaustarinaksi. Valjua Nordinia paremmin pärjää Mikko Nousiainen, jonka esittämä niljakas yökerhoyrittäjä tiivistää osuvasti 1980-luvun kasino-Suomen tuhlailevan hengen.

Katso elokuvan traileri:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?