TV & elokuvat

Selviytyminen - lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu:

Vuoden 2004 tsunamissa ja maanjäristyksessä sai surmansa arviolta 230000 ihmistä kolmessa eri maanosassa. Menehtyneistä alle neljä prosenttia oli länsimaisia turisteja. Siksi on vähän ironista, että tsunamista nyt tehty suurelokuva kertoo eurooppalaisesta turistiperheestä, jonka kaikki jäsenet selviävät katastrofista hengissä.
Lähtökohtansa asettamista rajoituksista huolimatta espanjalaisen
Juan Antonio Bayonan ohjaama Selviytyminen on monella tapaa ansiokas elokuva. Itse luonnonkatastrofia ja sen välittömiä jälkiseurauksia se kuvaa häkellyttävän realistisesti. Elokuvan kuvaus ja visuaaliset tehosteet eivät jätä toivomisen varaa.

Naomi Watts tekee pääosassa intensiivisen ja riipaisevan roolityön, joka luultavasti tuo hänelle Oscar-ehdokkuuden. Myös Ewan McGregor tulkitsee uskottavasti perheen isää, joka itsepäisesti jää tuhoalueelle etsimään kadonneita omaisiaan.

Elokuva pohjautuu espanjalaisen perheen tositarinaan, mutta sen dramatisoinnissa on omat ongelmansa. Leffa toimii hyvin niin kauan kuin se seuraa loukkaantuneen äidin ja perheen vanhimman pojan (Tom Holland) tuskaista selviytymistaistelua.

Siirtyessään seuraamaan perheen isän ja kahden nuoremman lapsen vaiheita elokuvan jännite laskee olennaisesti.

Lopun jälleenkohtaamiset varmasti avaavat monen katsojan kyynelkanavat. Itse koin ne liian ennakoitaviksi ja laskelmoiduiksi.
Katso elokuvan traileri:

Selviytyminen

Ohjaaja: Juan Antonio Bayona

Pääosissa: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland

Juoni: Englantilainen perhe kokee tsunamin kauhut vuoden 2004 Thaimaassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt