TV & elokuvat

Lue IS:n arvio elokuvasta Nightmare – painajainen merellä

Julkaistu:

Elokuvateattereihin tarkoitettu pitkä elokuva vaatii näyttelijöiltä huomattavasti enemmän eläytymistä ja tarkkuutta kuin televisiolle nopealla aikataululla luotu päivittäisdraamasarja.

 MTV3:n Salatut elämät -sarjan hahmoille perustuva sievistelevä teinikauhusöhellys Nightmare – painajainen merellä on kuitenkin luvattoman laiskasti näytelty alennusmyyntituote, joka ei edes yritä kalastella katsomoihin muita kuin sarjan vannoutuneita faneja.

Vaikka elokuva ei edellytäkään Salattujen elämien aiempaa katsomista, eniten siitä saavat epäilemättä irti sarjan keskeisimpien käänteiden ja sen nettiin sujautetun Tuuliranta-sisarsarjan tuntijat ja ihailijat. Juoni seuraa hiljattain avioituneiden Pepin (Sara Säppinen) ja Sergein (Tero Tiittanen) Pietarin-laivalla järjestämän hääjuhlan epäonnekkaita vaiheita.

Parikymppiset haaveilijat ovat kutsuneet risteilyseuraksi ystävänsä Heidin (Venla Savikuja) ja Jirin (Mikko Parikka), mutta naamioitunut nyrkkipukari ottaa heidät ja heidän laivalle niin ikään osuneet tuttavansa yksi kerrallaan silmätikuikseen ennen kuin varsinainen hääjuhlinta ehtii edes alkaa.

Ulkoisesti tarinan rakenne on muotoiltu muistuttamaan teinikauhufilmeistä tuttua asetelmaa nuoria päähenkilöitä jahtaavasta psykopaattitappajasta, joskin K12-ikärajaan tähtääminen on pakottanut tekijät jättämään elokuvasta pois lajityyppiin kuuluvan avoimen väkivallan, verenvuodatuksen ja alastomuuden.

Jäljelle on jäänyt kömpelöä kompurointia laivan käytävillä, latteaa vitsailua kännäämisestä sekä saippuasarjamaista vihjailua eri päähenkilöiden menneistä virheistä. Jännitettä saati kauhua teoksessa ei ole mutta sitäkin enemmän hölmöjen repliikkien, kaavamaisten tilanteiden ja lattean näyttelemisen luomaa tahatonta komiikkaa.

Katso elokuvan traileri:

Nightmare – Painajainen merellä


Ohjaus: Marko Äijö

Pääosissa: Sara Säkkinen, Venla Savikuja, Tero Tiittanen.

Juoni: Mielipuolinen tappaja jahtaa hääjuhlaa risteilyllä viettäviä nuoria aikuisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt