Luihin ja ytimiin - lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu:

Ranskalaisen  Jacques Audiardin ohjaama Luihin ja ytimiin on kuluvan elokuvavuoden voimakkain ja omalaatuisin rakkaustarina. Kuten pari viikkoa sitten ohjelmistoon tullut ranskalaisleffa Sota on julistettu , tämä elokuva lähestyy aiheista ikuisinta onnettomuuden ja vastoinkäymisten kautta. Näin se osoittaa kouriintuntuvasti ja hempeilyyn sortumatta rakkauden parantavan voiman.
Luihin ja ytimiin kertoo kahdesta tyystin erilaisesta ihmisestä, joiden tiet kohtaavat sattuman ja traagisen onnettomuuden kautta. Ranskalaisen nykyelokuvan johtava naistähti Marion Cotillard esittää Stéphanieta, joka kouluttaa työkseen tappajavalaita eteläranskalaisen rannikkokaupungin akvaariossa. Ali (Matthias Schoenarts) on väkivaltainen ja hanttihommasta toiseen ajelehtiva pikkurikollinen ja viisivuotiaan pojan yksinhuoltaja.


Kun kaunis Stéphanie menettää onnettomuudessa jalkansa ja elämänhalunsa, tulee alkukantaista elinvoimaa uhkuvasta Alista hänen ainoa elämänlankansa. Laittomilla nyrkkitappeluilla itsensä elättävä Ali ei tunne sääliä eikä häpeää - ja juuri siksi hänen seuransa on itsesäälissä rypevälle Stéphanielle kuin parantava lääke.

Kun miesten ihaileviin katseisiin tottunut Stéphanie pelkää kadottaneensa sekä kykynsä että mahdollisuutensa seksiin, Ali ehdottaa hänelle yksinkertaista käytännön koetta. Hänelle nainen on naimista varten eikä siinä paljon merkitse, onko tällä jalkoja vai ei.

Vähitellen Alista ja uusien tekojalkojen kanssa kävelemään opettelevasta Stéphaniesta tulee rantabulevardin oudoin pari. Uimarannalla Ali kantaa Stéphanien veteen ja takaisin muiden auringonpalvojien tuijotuksesta vähät välittäen.

Stéphanie puolestaan ryhtyy hoitamaan Alin tappeluista saamia vedonlyöntituloja. Raavaitten miesten tappeluringeissä hän on niin outo näky, että hänet hyväksytään joukkoon muitta mutkitta.

Julma kohtalo ei kuitenkaan jätä Alia ja Stéphanieta rauhaan. Onko heidän suhteellaan tulevaisuutta vai ei, se selviää vasta elokuvan lopussa.

Luihin ja ytimiin on nimensä veroinen elokuva. Marion Cotillard voi hyvinkin saada sen pääosasta toisen Oscar-ehdokkuutensa - voitettuaan palkinnon viisi vuotta sitten Edith Piafin roolista.

Katso elokuvan traileri:

Luihin ja ytimiin

Ohjaaja: Jacques Audiard

Pääosissa: Marion Cotillard, Matthias Schoenarts

Juoni:
Onnettomuudessa vammautuva nainen rakastuu brutaaliin yksinhuoltajaisään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt