Tiesitkö? Jack Nicholsonin Hohto-roolin piti mennä Robin Williamsille

Julkaistu:

Katso lista
Miltä kuulostaisi Hohdon kuuluisa "Here's Johnny!" -lausahdus Robin Williamsin sanomana?
Moniin tunnettuihin rooleihin kaavailtiin aluksi aivan muita näyttelijöitä. IS listasi hämmentävimmät.


Muun muassa Men in Black -leffoissa loistanut Will Smith oli jo valittu esittämään Neoa Matrix-elokuvassa. Loppumetreillä Smith kuitenkin perui ja valitsi roolin Wild Wild West -leffassa.
Lopulta Neona häikäisi Keanu Reeves. Wild Wild West ei ollut menestys ja Smith onkin myöntänyt katuneensa valintaa.
- Se on ehkä urani ainoa rooli, josta minun ei olisi pitänyt kieltäytyä.


Robin Williams on upea näyttelijä, mutta olisiko hän tavoittanut Jack Nicholsonin hyytävyyttä Hohto-elokuvassa? Elokuvan teon aikoihin Williams oli tehnyt vain sitcomeja, eikä hänellä ollut
taustallaan merkittäviä päärooleja. Ohjaaja Stanley Kubrick olisi antanut roolin Williamsille, mutta Stephen King ja studiopomot liputtivat kokeneemman Nicholsonin puolesta.


Julia Robertsin ehkä kaikkien aikojen rakastetuin rooli Pretty Womanin prostituoituna oli vähällä jäädä tapahtumatta. Elokuvan tekemisen aikaan studiopomot epäilivät Robertsin vetovoimaa ja kaavailivat rooliin huomattavasti tunnetumpaa Molly Ringwaldia. Useissa 80-luvun leffoissa esiintynyt Ringwald ei sittemmin ole tehnyt juurikaan nimekkäitä rooleja, mutta hän vakuuttaa ettei roolin hylkääminen harmita.
- Julia teki Pretty Womanista sen, mitä siitä tuli. Hän omisti sen roolin, Ringwald kehuu.


Usko tai älä, mutta O.J Simpsonia harkittiin vakavasti kuuluisaan cyborgin rooliin elokuvassa Terminator. Ohjaaja James Cameron piti Simpsonia kuitenkin liian kiltin oloisena tappajan rooliin.
Cameronilla oli epäilyksiä myös Arnold Schwarzeneggeristä, mutta näyttelijä onnistui puhumaan Cameronin ympäri ja Schwarzenegger teki ikimuistoisen roolin elokuvassa.


Vuonna 1987 ilmestynyt Dirty Dancing - Kuuma tanssi olisi ollut tyystin toisenlainen, mikäli alkuperäinen roolitus olisi toteutunut. Johnnyn roolia tarjottiin alunperin Val Kilmerille, mutta hän kiltäytyi ja roolin teki
lopulta Patrick Swayze. Sarah Jessica Parkerin puolestaan tiedetään koe-esiintyneen Babyn roolia varten, mutta osa meni lopulta Jennifer Greylle.


Boogie Nightsin seksikkään Rollergirlin roolia tarjottiin alunperin Gwyneth Paltrow'lle, mutta nainen kieltäytyi roolista. Heather Graham puolestaan taisteli roolista kynsin hampain ja teki lopulta hyvää työtä roolissa.


Vuonna 1976 George Lucasin Star Wars -elokuvaan oli ehdolla useita nimekkäitä näyttelijöitä. Han Solon rooliin pyrkivät Jack Nicholson, Al Pacino, Christopher Walken, Chevy Chase, Nick Nolte, Steve Martin, Kurt Russell, Perry King, Bill Murray ja Harrison Ford.
Nolte pääsi valintaprosessissa pitkälle ja valinta tehtiin tiettävästi lopulta hänen ja Fordin välillä.
- Se oli aivan selvää, että rooli menee Fordille. Minä olisin ollut vähän hölmö Star Wars -näyttelijä, Nolte on tokaissut.


Mitä olisi ollut ihana Titanic-elokuva, mikäli Jack Dawsonin rooliin olisi valittu Matthew McConaughey? Elokuva teki lopulta tähtiparistaan Leonardo DiCapriosta ja Kate Winsletista supertähtiä, monissa
lähteissä on kuitenkin kerrottu, että osiin suunniteltiin aluksi McConaugheyta ja Gwyneth Paltrowia. Leffan ohjannut James Cameron ei ole halunnut kommentoida väitteitä.
- En kiellä, enkä myönnä. Mielestäni ei ole hyvä puhua näyttelijöistä, jotka ovat joko päättäneet olla ryhtymättä hommaan, eivät olleet saatavilla tai jotka olivat niin tyhmiä, että olivat sitä mieltä, ettei hahmoissa ollut tarpeeksi lihaa luiden ympärillä, Cameron on kuitannut.


Hemaisevan kaunis Scarlett Johansson ei ollut studiopomojen ensimmäinen valinta Mustan lesken rooliin elokuvassa Iron Man 2.
Muun muassa Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvasta tuttu brittinäyttelijätär Emily Blunt oli viitta vaille varmistumassa rooliin, mutta homma kaatui päällekkäin meneviin työkiireisiin.


Michelle Pfeiffer voitti Uhrilampaiden tekijöiden kiinnostuksen ja roolia Clarice Starlingina tarjottiin alunperin hänelle. Pfeiffer piti elokuvaa kuitenkin liian rajuna imagolleen, joten rooliin valittiin Jodie Foster.


Paluu tulevaisuuteen -seikkailupätkä oli tekovaiheessa kovissa ongelmissa, sillä vaikka roolia suunniteltiin alunperinkin Michael J. Foxille, miehellä ei ollut aikaa ryhtyä rooliin.
Osaan palkattiin mm. Chicagon lääkäreissä myöhemmin näytellyt Eric Stoltz. Stoltz kuvasi leffaa muutaman viikon, mutta tuotantoyhtiö totesi yrityksen katastrofiksi. Lopulta aikatauluista joustettiin ja kuvaukset aloitettiin alusta Foxin kanssa.


Rakastettavaa Forrest Gumpia on vaikea kuvitella kenenkään muun kuin Tom Hanksin esittämänä. Tekijöiden ykkösvalinta rooliin oli kuitenkin John Travolta, joka lopulta kieltäytyi roolista.
Hanks voitti roolityöstään Oscarin ja Travolta on myöhemmin myöntänyt, että roolista kieltäytyminen oli iso virhe.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt