Tiesitkö: Erikoinen moka illan Bond-elokuvan nimen taustalla

Julkaistu: , Päivitetty:

Tänä iltana Nelosella esitettävän Bond-elokuvan nimen piti olla alun perin toinen.
Nelonen näyttää tänään kello 21 James Bond –elokuvan Huominen ei koskaan kuole (Tomorrow Never Dies, 1997).

Tomorrow Never Dies päätyi elokuvan nimeksi hieman erikoisella tavalla. Elokuvan ohjaaja Roger Spottiswoode paljasti tarinan elokuvan nimen takana Ianfleming.org-sivustolle vuonna 2004.

– Käsikirjoitus on tehty mediamogulin ympärille. Tomorrow-lehti on todellisuudessa The European –lehti ja Carver on Rupert Murdoch. Meillä oli 5-10 mahdollista nimeä elokuvalle, ja yksi niistä oli Tomorrow Never Lies. Se sopi elokuvalle täydellisesti, sanomalehti ei voi kertoa valheita, Spottiswoode kertoi.

– Faksasimme nimivaihtoehdot MGM:lle Burbankiin ja jatkoimme muiden asioiden tekemistä. Kuitenkin siellä päässä joku käsikirjoituksen saanut henkilö oli lukenut elokuvan nimiehdotuksen väärin. Saimme seuraavana päivän MGM:ltä puhelun, jossa kerrottiin, että ihastuimme ehdottamaanne Tomorrow Never Dies –nimeen, ja siitä tulee elokuvan nimi. Emme kehdanneet kertoa totuutta.

Maailmanrauha lepää illan elokuvassa Bondin (Pierce Brosnan) ja tämän  hemaisevan kiinalaisagentin Wai Linin (Michelle Yeoh) käsissä.

Elokuvan tunnuskappale huomioitiin aikoinaan Golden Globe –ehdokkuudella, ja sen esittää Sheryl Crow.

Bondin 50-vuotispäiviä on juhlistettu myös Ilta-Sanomien James Bond –erikoislehdellä.

Ilmainen James Bond 50 vuotta – 50 valokuvaa –näyttely on nähtävillä Sanomatalossa Töölönlahdenkatu 2:ssa 15.–28.10.

Sanomatalo on auki ma-pe 7-22 ja la-su 9-20.

Muista myös: Tee Nelosen ja Ilta-Sanomien Bond-testi ja voita kahden hengen matka Lontooseen tai testaa Bond-tietoutesi visassa ja voita kaikki Bond-elokuvat omaksesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt