TV & elokuvat

Hypnotisoija - lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu:

Ruotsin viimeisin menestysdekkari, nimimerkki Lars Keplerin suomeksikin julkaistu Hypnotisoija ei ole siirtynyt valkokankaalle yhtä onnekkaissa merkeissä kuin Stieg Larssonin Millenium -trilogia.
Lasse Hallströmin ohjaama elokuvasovitus on sekava ja epäuskottava poliisijännäri. Jännitystä on vain nimeksi.

Suomalainen Tobias Zilliacus esittää elokuvassa rikoskomisario Joona Linnaa, joka tutkii järjettömältä vaikuttavaa perhemurhaa Tukholmassa. Saadakseen ainoalta henkiinjääneeltä uhrilta murhaajan tuntomerkit hän turvautuu hypnoosiin erikoistuneen lääkärin (Mikael Persbrandt) apuun - saattaen tämän perheineen hengenvaaraan.

Pehmeistä ihmissuhdeleffoistaan tunnettu Hallström ei saa tummasävyiseen rikostarinaan imua. Epämääräisiä odotuksia herättävän alun jälkeen tarina jämähtää paikoilleen. Murhaajan henkilöllisyys ja motiivit jäävät yhtä yhdentekeviksi kuin Zilliacusin esittämä komisario, jonka taustaa tai persoonallisuutta elokuva ei pysty avaamaan.

Persbrandt vakuuttaa murhatutkimuksiin tahtomattaan osallistuvana lääkärinä ja Lena Olin tämän ahdistuneena vaimona. Sekavaksi puuroutuvan tarinan käänteille hekään eivät mahda mitään.Katso elokuvan traileri:Hypnotisoija

Ohjaaja: Lasse Hallström

Pääosissa: Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt, Lena Olin

Juoni: Perhemurhaa tutkiva poliisi pyytää apua hypnoosilääkäriltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt