Musta Mannerheim ei päässytkään Suomeen - tässä syy

Julkaistu: , Päivitetty:

KOHUFILMI
Keniassa filmatun Suomen Marsalkka -elokuvan ja tv-sarjan ohjaaja ja pääosanäyttelijät jäivät Keniaan jumiin viisumiongelmien vuoksi.

Operaatio Mannerheim -dokumenttisarjan ja Suomen Marsalkka -elokuvan tuottaja Erkko Lyytinen vahvistaa Ilta-Sanomille, että Ylen Mannerheim -tuotannon kenialaiset eivät ole saaneet viisumeita, eivätkä siten olen päässeet matkustamaan Suomeen.

- Sen kyllä vaan sanon, että kyllä Schengen-alueelle on vaikea päästä. Kaikenlaista lippua ja lappua on kannettu sinne Suomen Nairobin lähetystön viisumiosastolle, ja aikataulut on ollut tiedossa, ja siltikään ei ole onnistunut, Lyytinen tuhahtaa IS:lle.

Keniasta piti saapua Suomeen pääosanäyttelijä Telley Savalas Otieno ja ohjaaja Gilbert Lukalia.

Kenialaisten oli määrä olla Suomessa tiistaina, jolloin heidän oli tarkoitus antaa elokuvaan liittyviä haastatteluja.

Suomen Marsalkan ensi-ilta on Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla Helsingissä perjantaina.

Mannerheim-näyttelijän ja -ohjaajan viisumien hakuprosessi on kuitenkin edelleen kesken Suomen Nairobin suurlähetystössä.

Ylestä on oltu yhteydessä ulkoministeriöön ja suurlähetystöön viisumien käsittelyn viivästymisen vuoksi. Suurlähetystöstä ei kuitenkaan voida kommentoida yksittäisten ihmisten viisumeita.

Suomen Marsalkan kotimainen tuotantoryhmä odottaa nyt, että kenialaiset saavat kuitenkin viisuminsa ja saapuvat Suomeen viimeistään keskiviikkoiltana, jolloin he olisivat paikalla elokuvan ensi-illassa ja voisivat torstaina antaa haastatteluja.

Asiasta kertoi ensin Ylen uutiset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt