Total Recall -elokuvan uudelleen filmatisointi - Colin Farrell: Se on eri elokuva - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Total Recall -elokuvan uudelleen filmatisointi - Colin Farrell: Se on eri elokuva

Total Recall on Philip K. Dickin We Can Remember It For You Wholesale -novelliin perustuva uusintaversio toimintatrilleristä, jonka keskiössä ovat muisti ja todellisuus.

29.8.2012 9:34

Yhtiö nimeltä Rekall kykenee tekemään unelmista todentuntuisia muistikuvia. Colin Farrellin näyttelemän tehdastyöntekijän Douglas Quaidin mielestä tämä kuulostaa houkuttelevalta tavalta hankkia hieman vaihtelua turhauttavan arjen keskelle. Vaikka hänellä toki onkin kaunis vaimo, jota hän rakastaa, niin aidot muistot superagentin elämästä saattaisivat silti kummasti piristää hänen elämäänsä.

Elokuvien uudelleen filmatisointi ei ole aina kaikkien elokuvien ystävien mieleen.

- Kun elokuva tulee ulos, ihmiset saavat päätellä onko leffa hyvä. Ei sitä, onko se parempi vai huonompi kuin alkuperäinen. ”Uudelleen filmatisointi” kuulostaa luonnostaan tylsältä. Kuulostaa uudelleen lämmitetyltä ja toistolta. Sen tekeminen voi vaikuttaa myös tarpeettomalta. Kaikki nämä ajatukset kumpuavat katselijoiden kokemuksista. Itse en pitänyt niistä ennen kuin näyttelin yhdessä. En tarkoita, että fanitan niitä, mutta jokainen elokuva tulee nähdä omana kokonaisuutenaan, Colin Farrell kertoo uudelleen filmatisoinnista.

Uudelleen filmatisointi voi tuoda kuitenkin uuden näkemyksen vanhasta aiheesta.

- Elokuvassa, sekä hahmossa on vähemmän ironiaa ja huumoria kuin edeltäjässään. Värit ovat vaimeampia. Alkuperäinen filmi oli todella fiksu ja toivottavasti tämä yltää samalle tasolle. Yritämme tehdä mahdollisimman älykkään elokuvan tiedostaen kuitenkin sen olevan kesän suuri toimintaleffa. Yritimme ympätä mukaan mahdollisimman paljon älykkyyttä ja rehellistä tunnetta. Toivotaan että se toimii ja yleisö kiinnostuu syvemmällä tasolla, jottei elokuva tarjoaisi vain räjähdyksiä ja toimintakohtauksia. Jos elokuvasta puuttuvat samaistuttavat hahmot, se ei vain toimi tasolla jolla sen on tarkoitettu. Elokuva ei yritä olla edeltäjäänsä parempi. Se on eri elokuva jolla on eri käsite, sama nimi ja samat henkilöt. Mutta tunnelmaltaan se on hyvin erilainen. Lisäksi on paljon uusia juonenkäänteitä, Farrell jatkaa.

Elokuva ensi-ilta on 31.8.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?