TV & elokuvat

Pixarin uutuusanimaatio Urhea on pian täällä

Julkaistu:

Jo ammoisista ajoista on karuilla ja tarumaisilla Skotlannin ylämailla kerrottu tarinoita hurjista taisteluista ja myyttien mystisistä legendoista.

Disney ja Pixar liittävät nyt sen perinteen jatkoksi uuden kertomuksen urheasta Meridasta, joka uhmaa ikivanhoja perinteitä muuttaakseen kohtalonsa.

Urhea -elokuvan pääosassa on taitava jousiampuja Merida, kuningas Fergusin ja kuningatar Elinorin tytär, joka haluaa itse päättää, millaista polkua hänen elämänsä kulkee.

Mark Andrewsin ja Brenda Chapmanin ohjaama sekä Katherine Sarafianin tuottama Urhea on seikkailu, höystettynä hilpeillä hahmoilla, haggisilla ja huumorilla Pixarin tapaan.

Pääosaa esittävän Meridan luonti ei käynyt kädenkäänteessä.

- Saadakseni Meridan kaltaisen hahmon, yritin etsiä mahdollisimman monta kalpeakasvoista, skotlantilaista tyttöä, koska se on hyvin ominaista skotlantilaisille kasvoille. Sitten etsin tukkaa joka olisi hyvin kihara. Sellaista, joka melkein pysyy paikallaan, kun sitä ravistaa tai sen laittaa ylös. Ja sen piti olla punainen. Et uskokaan, kuinka monta erilaista punaista tukkaa on olemassa! Päivittelee elokuvan AD Tia Kratter.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näyttävän animaation tekeminen vaatii työvoimaa ja tekniikkaa.
 
- Tähän elokuvaan käytimme enimmillään 250 henkilöä. Joten jos katsot jokaista objektia ja analysoit sen, satoja ihmisiä työskenteli tuon objektin parissa. Jos olimme onnekkaita, yhden kuvan renderöintiin saattoi mennä 10 minuuttia. Sitten kun lisäsimme kuvaan enemmän hahmoja, taisteluista, sekä tuulen ja veden, silloin renderöintiin saattoi mennä jopa 30 – 40 tuntia yhtä kuvaa kohden, Kratter kertoo elokuvan tekemisestä.

Elokuvan Suomen ensi-ilta on 24.elokuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt