Ylen Marsalkka-elokuva keskittyy Mannerheimin avioeroon - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ylen Marsalkka-elokuva keskittyy Mannerheimin avioeroon

Ylen Mannerheim-elokuvan on tarkoitus kuvata Mannerheimin ihmissuhteita ja hänen avioliittonsa kariutumista.

10.4.2012 11:20

Ylen tuottama elokuva marsalkka Mannerheimista on edelleen vailla rahoitusta, vaikka elokuvan pitäisi olla valmis jo loppuvuodesta.

Elokuvahankkeesta tiedotettiin tammikuussa. Silloin paljastettiin, että kansainvälisen tuotannon kieli on englanti ja että näyttelijät ovat pääasiassa ulkomaisia. Koska sopimuksia ei ole vieläkään tehty, ei elokuvan tuottaja Erkko Lyytikäinen voi edelleenkään paljastaa Mannerheimin näyttelijää.

- Kyseessä on ulkomaalainen näyttelijä. Haluan kumota sitkeät huhut, joiden mukaan Peter Franzen esittäisi Mannerheimia, Lyytinen kertoo.

Tuottajan mukaan käsikirjoitusta on tehty workshop-metodilla, jossa näyttelijät ovat mukana tekemässä käsikirjoitusta.

Suurmiestä ja sotapäällikköä kuvaavan tarinan keskiössä on nyt Mannerheimin avioero ja sen läpikäyminen. 25-vuotias Mannerheim avioitui Pietarissa Anastasia Arapovan kanssa vuonna 1892. Parin asumusero alkoi kymmenen vuotta myöhemmin.

Virallisesti heidän avioeronsa tuli voimaan vasta monien sotien jälkeen vuonna 1919. Liitosta syntyi kaksi tytärtä.

- Painopiste on Mannerheimin ihmissuhteissa ja asioissa, joita hän kävi läpi avioliittonsa kariuduttua. Rajaus on aika tiukasti tuossa ajassa. Elokuva on inhimillinen, vanhenevan miehen tarina.

- Mannerheim-keskustelussa on käsitelty hyvin vähän hänen ihmissuhteitaan. Hän joutui tekemään isoja valintoja uran ja ihmissuhteiden välillä. Se oli iso henkilökohtainen tragedia ja uhraus kansakunnalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?