Sherlock Holmes: A Game of Shadows - lue IS:n arvio elokuvasta!

Julkaistu:

Moderniksi toimintasankariksi päivitetty Sherlock Holmes palaa
Robert Downey Jr:n maanisesti tulkitsemana elokuvassa, joka peittoaa edeltäjänsä joka suhteessa.
Syytä onkin, sillä sekavasti kirjoitettu, turruttavilla tehosteilla ja sadistisella väkivallalla kyllästetty Sherlock Holmes (2009) sai odottamaan jatkoa kauhulla.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
on edeltäjäänsä kiinteämpi, mutta myös vauhdikkaampi ja kepeämpi toimintaseikkailu. Tällä kertaa mestarietsivä saa vastaansa Conan Doylen novelleista tutun tri. Moriartyn (Jared Harris), jonka älylliset kyvyt vetävät vertoja Holmesille.

Jude Law esittää jälleen Holmesin uskollista kumppania tri. Watsonia, joka tällä kertaa keskeyttää jopa häämatkansa ystäväänsä auttaakseen. Ruotsalainen Noomi Rapace esittää ensimmäisessä Hollywood-roolissaan romaniennustajaa, joka päätyy parivaljakon kyytiin etsiessään kadonnutta veljeään.

Ohjauksesta vastaa edellisen Holmes-leffan tapaan Guy Ritchie. Hänen näyttäviä toimintakohtauksiaan verottavat yhä tarpeettomat hidastukset ja toisinaan sekavaksi puuroutuva leikkaus. Hidastusta hän käyttää sentään perustellusti Holmesin ja Moriartyn viimeisessä yhteenotossa.

Vapautuneesti irrotteleva Downey Jr. tekee Holmesista entistä maanisemman, oudomman ja myös koomisemman hahmon. Roolista saattaa tulla hänelle samanlainen kestosuosikki kuin kapteeni Jack Sparrowista on tullut  Johnny Deppille.Katso elokuvan traileri:Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Ohjaaja: Guy Ritchie.

Pääosissa: Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace.

Juoni: Mestarietsivä kohtaa arkkivihollisensa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt