Evangeline Lilly - Real Steel - Lue IS:n arvio elokuvasta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Lue IS:n arvio elokuvasta Real Steel

Evangeline Lilly hurmaa tuttuun tyyliinsä.

Evangeline Lilly hurmaa tuttuun tyyliinsä.

Julkaistu: 2.12.2011 7:50

Millainen elokuva on Real Steel? Lue IS:n arvio!

Varhaisnuorille räätälöity väkivaltaviihde on kohtalaisen kyseenalaista riippumatta siitä, missä muodossa tappelunujakat esitetään.

Lähitulevaisuuteen sijoittuva Real Steel on Transformers-sukupolven nyrkkeilyelokuva, jossa kehään nousee ihmisten sijaan robotteja.

Iskukoneet kuuluvat Hugh Jackmanin ja Dakota Goyon esittämälle isän ja pojan tiimille. Robottinyrkkeilynäytöksiä koneidensa kanssa kiertävä Charlie on aikoinaan jättänyt Max-poikansa ja tämän äidin, mutta äidin kuoltua Charlie keksii rahapulassa diilata maksua vastaan itselleen kesäksi 11-vuotiaan Maxin huoltamisen.

Löyhästi Richard Mathesonin novelliin Steel (1956) perustuva tarina on Dan Gilroyn, Jeremy Levenin ja John Gatinsin sovituksessa muuttunut Rockyn (1976) kaluttua peruskaavaa noudattavaksi robottihaastajan nousujohteiseksi ottelufilmiksi. Inhimillisen kasvukertomuksen osalta sen rakenne muistuttaa mekaanisuudessaan tarinan robotteja.

Pojan ja isän ensimmäisestä yhteisestä kesästä tulee robottien värkkäämisen ansiosta molempia kasvattava kokemus, joka saa holtittoman maankiertäjän oivaltamaan paikoilleen asettumisen edut ja Maxin viimein hyväksymään isänsä.

Nyrkkeilymatsit valuvat paikoin silmittömäksi vapaapainiksi, mutta muilta osin Shawn Levyn ohjaus on silottelevan sievistelevää. Periamerikkalainen maaseutukuvasto on valjastettu väkinäisesti todistamaan muskeleiden olevan sekä miesten että robottien mitta.

Evangeline Lillyn rinnalla nähdään Hugh Jackman.

Evangeline Lillyn rinnalla nähdään Hugh Jackman.

Tuoreimmat osastosta