Gemma Arterton uutuuselokuvassa Tamara Drewe - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Lue IS:n arvio elokuvasta Tamara Drewe

James Bond -elokuvasta Quantum of Solace tuttu Gemma Artenton sekoittaa miesten päät nyt elokuvassa Tamara Drewe.

Julkaistu: 27.5.2011 7:27

Brittielokuvan tuottelias veteraani Stephen Frears on ohjannut lempeästi ironisen maalaiskomedian kaunottaresta, jonka suosiosta miehet kilpailevat vuoroon huvittavin ja traagisin seurauksin.

Posy Simmondsin sarjakuvaan pohjautuva elokuva on kutkuttavan ilkikurinen, mutta turhan episodimainen ja sävyiltään ailahteleva.

Gemma Artenton esittää Lontoossa toimittajana menestynyttä Tamaraa, joka palaa kotikyläänsä myydäkseen lapsuudenkotinsa. Hänen kurvikas vartalonsa ja kirurgin kaunistama nenänsä vangitsevat niin entisen poikaystävän (Luke Evans) kuin keski-ikäisen rikoskirjailijan (Roger Allam) ja nuoren rockmuusikon (Dominic Cooper) katseet.

Tamara Drewe ei ole niinkään tarina nuoresta naisesta kuin tämän ympärillä pörräävistä miehistä. Eniten sen tarina pyörii kroonisesti uskottoman kirjailijan ja hänen vaimonsa (Tamsin Greig) sekä heidän pitämänsä kirjailijoiden kesäkodin ympärillä.

Hyvistä näyttelijöistään ja viihdyttävistä hetkistään huolimatta Frearsin elokuva ei oikein nouse siivilleen. Sen tarinasta puuttuu polttopiste ja kantava rakenne. Elokuva on kuin moniosaisesta tv-sarjasta kokoon harsittu lyhennelmä.