Lue IS:n arvio elokuvasta Red Riding Hood - Punahilkka - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Lue IS:n arvio elokuvasta Red Riding Hood - Punahilkka

Twilight-saagan viimeistä leffaa odotellessa kauhuromantiikasta viehtyneet teinitytöt voivat lohduttautua Punahilkan parissa.

Amanda Seyfriedin esittämä Valerie pelkää kosijansa olevan ihmissusi.­

8.4.2011 8:54

Onhan Red Riding Hoodin ohjannut sama Catherine Hardwicke, joka vastasi ensimmäisen Twlight-leffan ohjauksesta.

Sadunomaiseen keskiaikaan ja syrjäiseen metsäkylään sijoittuva leffa on tarinaltaan kuin Twilightin toisinto. Kaksi salskeata nuorukaista piirittää kilvan Amanda Seyfriedin esittämää Valerieta, joka pelkää toisen kosijoistaan olevan kylää vainoava ihmissusi.

Osansa tarinassa on Valerien äidillä (Virginia Madsen) ja isoäidillä (Julie Christie), jotka hautovat omia salaisuuksiaan. Tähtikaartin täydentää Gary Oldman ihmissusia metsästävänä pappina.

Suuri osa elokuvasta kuluu arvuutteluun, kuka kyläläisistä on pelätty ihmissusi. Olisi tietysti helppo koota kyläläiset yhteen ja odottaa täydenkuun kipuamista taivaankannelle. Mutta silloin elokuva olisi jäänyt tekemättä.

Suurisilmäinen Amanda Seyfried istuu viattoman Punahilkan rooliin luontevasti, mutta siihen leffan luontevuus loppuukin. Sen studiossa kuvatut ja digitehostein täydennetyt metsämaisemat näyttävät muovisen keinotekoisilta. Eikä sen ihmissusi pelottaisi edes Kolmea pientä porsasta.

Katso elokuvan traileri:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?