Kaksin karkuteillä - lue IS:n arvio elokuvasta! - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kaksin karkuteillä - lue IS:n arvio elokuvasta!

Elokuva on 3D-tekniikalla tehty koko perheen viihdyttävä digianimaatio.

Elokuva on 3D-tekniikalla tehty koko perheen viihdyttävä digianimaatio.

Julkaistu: 11.2.2011 6:21

Walt Disney -studion uutuus on tiettävästi kallein koskaan tehty animaatioelokuva.

Grimmin veljesten satuun pohjautuva leffa on 3D-tekniikalla tehty digianimaatio, mutta sen kuviin on haettu perinteisen piirroselokuvan käsityömäistä henkeä.

Epämääräisesti keskiaikaa muistuttavaan menneisyyteen sijoittuvan elokuvan tarina on huomattavasti kekseliäämpi kuin sen suomalainen (tai alkuperäinen) nimi. Tarinassa on kaksi tasavertaista päähenkilöä: neito ja nuorukainen.

Neito on lapsena kidnapattu ja syrjäisessä tornissa varttunut prinsessa Rapunzel, joka kantaa hiuksissaan maagisia voimia. Nuorukainen on hurmaava varas Flynn Rider, joka pakomatkallaan päätyy prinsessan torniin.

Elokuvan kolmas keskeinen henkilö on prinsessan kaapannut ja tämän äidiksi tekeytyvä Gothel, joka on säilyttänyt nuoruutensa Rapunzelin taikatukan ansiosta. Tietysti mukana on myös pari hauskaa eläinhahmoa: prinsessan lemmikkikameleontti sekä vainukoiran tavoin käyttäytyvä ratsu.

Vauhdikkaita takaa-ajoja ja kiperiä pelastumisia elokuvassa on enemmän kuin tarpeeksi, mutta niiden vastapainoksi mukana on myös pari ylettömän romanttista tuokiota. Tuloksena on varsin viihdyttävä koko perheen seikkailu, johon ei pysähtyneitä hetkiä mahdu.

Ansioistaan huolimatta Kaksin karkuteillä ei nouse Disneyn 1930–40-lukujen tai 1990-luvun huipputöiden tasolle. Siihen sen henkilöissä ei ole tarpeeksi syvyyttä eikä tarinassa tasoja.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta