Winter's Bone - lue IS:n arvio elokuvasta!

Julkaistu:

Jennifer Lawrence on vuoden lupaavin nuori amerikkalaisnäyttelijä.
Hänen sielukas, sisukas ja ehdottoman vakuuttava roolityönsä kannattelee Debra Granikin ohjaamaa pienimuotoista jännitysdraamaa Winter's Bone.

Neljä Oscar-ehdokkuutta ja erinäisiä festaripalkintoja saanut elokuva sijoittuu Missourin köyhälle syrjäseudulle. Lawrence esittää 17-vuotiasta Reetä, joka huolehtii kahdesta sisarestaan ja henkisesti poissaolevasta äidistään ränsistyneessä metsämökissä.

Nyt perhettä uhkaa häätö, jollei Ree löydä huumebisneksiiin sekaantunutta isäänsä, joka on pantannut perheen kodin takuumaksujensa vastineeksi ja kadonnut sitten jäljettömiin.

Etsinnöissään Reen on turvauduttava toinen toistaan vaarallisempiin sukulaisiinsa ja isän rikostovereihin.

Kadonnut isä voi olla myös kuollut, kenties murhattu. Mutta kotinsa kotinsa pelastaakseen Reen on todistettava se. Samalla hän asettaa itsensä yhä suurempaan hengenvaaraan.

Winter's Bone on onnistunut yhdistelmä rujoa sosiaalidraamaa, piinaavaa jännäriä ja lämminhenkistä perhekuvausta. Granik kuvaa Reen huolehtivaa suhdetta pieniin sisariinsa herkästi, mutta sentimentaalisuuden välttäen.

Ankeista lähtökohdistaan ja ahdistavasta tarinastaan huolimatta Granikin elokuva on pohjimmiltaan optimistinen. Se valaa uskoa ihmisen kykyyn selviytyä. Se vakuuttaa, että mustimmankin sielun syövereissä elää pieni ihmisyyden pilkahdus.Katso elokuvan traileri:Winter's Bone

Ohjaaja: Debra Granik.

Pääosissa: Jennifer Lawrence, John Hawke, Lauren Sweetser.

Juoni: Köyhällä syrjäseudulla perheestään huolehtiva teinityttö etsii kadonnutta isäänsä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt