Elokuva Prinsessa lähtee Viroon

Arto Halosen ohjaama Prinsessa tulee kaupalliseen elokuvateatterilevitykseen Viroon tammikuun loppupuolella.

Kuva elokuvasta Prinsessa

10.1.2011 17:38

- Levitysyhteistyö Prinsessa-elokuvan kautta jatkaa meille tärkeän kulttuurivaihdon toteuttamista suomalaisten elokuvien suhteen. Toivomme että virolaiset löytävät Prinsessan, ja sen kautta oppivat entistä enemmän tuntemaan naapurikansansa historiaa ja kulttuuriperinnettä, Forum Cinemasin levityspäällikkö Timo Diener kertoo tiedotteessa.

Suomalaisista elokuvista aiemmin Forum Cinemasin levityksessä ovat olleet Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä, Lauri Törhösen Raja 1918 sekä Aleksi Mäkelän Pahat pojat. Lisäksi Viron elokuvateattereissa on nähty myös Mika Kaurismäen Haarautuvan rakkauden talo sekä Aleksi Mäkelän Vares – Jäätynyt enkeli ja Matti, mikä on toistaiseksi katsotuin suomalainen elokuva Viron elokuvateattereissa.

Joulukuussa Prinsessa ja Katja Küttner palkittiin Tallinnan Black Night Film Festivaalin kovatasoisessa EurAsia-kilpailusarjassa parhaan näyttelijättären palkinnolla. Katja Küttner palkittiin Prinsessan roolistaan myös Suomen näyttelijäliiton vuoden 2010 elokuvanäyttelijän palkinnolla.

Ohjaaja Arto Halonen on palkittu Prinsessa-elokuvan kautta Suomen mielenterveysseuran vuoden 2010 valtakunnallisella mielenterveyspalkinnolla sekä Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton (STKL) vuoden 2010 Kansalaistoiminnan palkinnolla.

Suomessa Prinsessa on ollut suuri yleisömenestys, ollen vuoden 2010 seitsemänneksi katsotuin teatterielokuva.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?