Pihalla-elokuva: Kuinka Sibel Kekilli onnistuu? - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kotiäidin kipuilua Tampereella

Pihalla on tänä vuonna jo kolmas pitkä suomalaiselokuva, jota on tehty saksalaisin apuvoimin. Tällä kertaa sieltä on saatu myös elokuvan päänäyttelijä, Sibel Kekilli.

Pihalla on draamakomedia, joka on kiitettävästi kiinni vaihtoehtoja pursuavassa nykyajassa.­

23.10.2009 8:52

Kekilli näyttelee Lauraa, joka muuttaa miehensä Arton (Teemu Palosaari) työn perässä Hampurista Tampereelle.

Marraskuiseen ilmastoon ja hitaasti lämpeneviin ihmisiin tottuminen vie aikansa, etenkin kun aviomies viettää kaiken aikansa töissä ja Laura on yksin lapsen kanssa kotona.

Pian hän kuitenkin tutustuu yksinhuoltajaryhmään ja sen kautta muusikko Teroon (Mikko Leppilampi), jonka kanssa elämä on kevyttä.

Petja Peltomaa ja Sanna Reinumägi ovat käsikirjoittaneet hahmon, joka on kahden vaiheilla niin asuinpaikkansa, ihmissuhteidensa kuin uransa suhteen.

Draamakomedia onkin kiitettävästi kiinni vaihtoehtoja pursuavassa nykyajassa. Modernina tarinalinja ja hahmot myös pysyvät, eikä loppuratkaisussakaan haeta helpointa ja yltiöromanttisinta reittiä.

Uskottavaa kerrontaa häiritsevät hiukan muutamat tökeröt irtovitsit sekä hetkittäin matkailumainosta muistuttava kaupunkimaiseman maalailu. Aiemmin tv-sarjoja ohjannut

Toni Laine onnistuu kuitenkin esikoisellaan luomaan hollywoodilaisittain kimaltelevalle eskapismiromantiikalle mukavan vaihtoehdon, jossa ehkä juodaan cosmopolitaneja mutta luultavasti oksennetaan ne myöhemmin ulos baarin vessassa.

Kekillin ohella elokuvassa nähdään suomalaisnäyttelijöistä muun muassa Matleena Kuusniemi ja Sanna June-Hyde.­

Mikko Leppilampi näyttelee Tero-nimistä muusikkoa.­

Kotiäidin kriisi puhkeaa vieraassa maassa, kun mies paiskii olan takaa töitä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?