Wes Andersonin ohjaamassa Fantastic Mr. Fox ääninä mm. George Clooney ja Meryl Streep - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Fantastic Mr. Fox - lue IS:n arvio elokuvasta!

Parhaan animaatioelokuvan Oscar-ehdokkuuden saanut Fantastic Mr. Fox nähdään valkokankaalla ilman suomalaista tekstitystä tai jälkiäänitystä. Se on harmi, sillä kyseessä on viime vuosien omaperäisimpiin lukeutuva animaatio.

Kettuherra Fox hankkii elantonsa toimittajana.

26.3.2010 9:51

Roald Dahlin kirjaan Kekseliäs kettu pohjautuvan elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut amerikkalainen Wes Anderson, joka tunnetaan erikoislaatuisista näytelmäelokuvistaan kuten Royal Tenenbaums, Steve Zissoun vedenalainen maailma ja The Darjeeling Limited. Fantastic Mr. Fox on Andersonin ensimmäinen animaatio.

Nukke- ja esineanimaationa toteutettu leffa kertoo kettuherra Foxista (George Clooney), joka vaimonsa (Meryl Streep) vaatimuksesta on jättänyt entisen elämänsä kanatarhojen kauhuna ja hankkii elantonsa sanomalehden toimittajana.

Vaan veri vetää villieläintä takaisin saalistuksen pariin. Kekseliäs Fox päättää opossumiystävänsä kanssa ryövätä kolme ilkeätä tilanomistajaa, joista yksi kasvattaa kanoja, toinen ankkoja ja hanhia ja kolmas valmistaa omenaviinaa.

Anderson on muokannut Dahlin ilkikurista satua omaan tapaansa: tarinaksi perheestä, joka on hajoamaisillaan sisäisiin ristiriitoihinsa, mutta jota rakkaus kuitenkin pitää koossa. Fantastic Mr. Fox on Andersonin kypsin ja hurmaavin ohjaustyö, joka erottuu edukseen jopa nykyisessä animaatioleffojen buumissa.

Mr.Foxin äänenä George Clooney.

Foxin vaimon äänenä Meryl Streep.

Fantastic Mr.Fox

Ohjaaja: Wes Anderson.

Äänet: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Willem Dafoe

Juoni: Kettuperheen isä ei malta pysyä poissa kanatarhasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?