500 Days of Summer -elokuvan arvostelu - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

500 Days of Summer - lue IS:n arvostelu

Romanttinen komedia on erityisen vaikea laji. Sitä ei kuitenkaan uskoisi, kun katsoo lähinnä musiikkivideoistaan tunnetun Marc Webbin esikoista, 500 Days of Summer. Se onnistuu esittämään niin rakkauden kirvelevän kuin suloisenkin puolen.

Tom (Joseph Gordon-Levitt) rakastuu Summeriin (Zooey Deschanel), joka ei rakastu takaisin.­

30.10.2009 8:35

Kirvelevää rakkaudessa on tietenkin sen loppuminen. Lopusta alkaa myös Tomin (Joseph Gordon-Levitt) ja Summerin (Zooey Deschanel) tarina. Tom on opiskellut arkkitehtuuria, mutta kirjoittaa onnittelukorttien tekstejä elääkseen.

Kun samaan firmaan pestataan huoleton Summer, Tomin sydän antautuu ja hän alkaa uskoa kirjoittamiinsa tusinaimelyyksiin. Tämä kaikki selviää kuitenkin vasta takaumista eron jälkeisessä tuskassa piehtaroivan Tomin kertomina.

Universaali teema, sydänsuruja leikkaava huumori ja leikilliset lainat eri elokuvagenreistä uponnevat keneen tahansa katsojaan. Kun pakettia täydentävät vielä raikkaat näyttelijät sekä pienistä pop-helmistä kudottu soundtrack, on komediasta suorastaan vaikea olla pitämättä.

Elokuvan hienoin jippo piilee kuitenkin siinä, että se vakuuttaa sekä kyynikot että romantikot.

Loppuratkaisun jälkeen ensimmäiset voivat voivotella sitä, kuinka rakkaus on hormonien katalysoimaa itsepetosta, samalla kun jälkimmäiset ihastelevat ihmisen kykyä avata sydämensä aina uudelleen.

Elokuvan hienoin jippo piilee kuitenkin siinä, että se vakuuttaa sekä kyynikot että romantikot.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?