Haikein terveisin - Lue IS:n arvio - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Haikein terveisin - Lattea sotilasromanssi

Channing Tatum ja Amanda Seyfried rakastuvat elokuvassa Haikein terveisin.

Julkaistu: 23.4.2010 9:42

Sotaan lähtevät nuorukaiset ja heitä odottamaan jäävät neitoset tarjoavat ehtymättömän lähteen nyyhkytarinoille. Tuosta lähteestä ammentaa Lasse Hallströmin ohjaama

Haikein terveisin.

Valitettavasti Nicholas Sparksin romaaniin pohjautuva leffa maistuu yhtä väljähtyneeltä kuin yöksi lasiin unohtunut kivennäisvesi.

Komea Channing Tatum ja söpö Amanda Seyfried ovat näyttävä, mutta melko väritön pari elokuvan rakastavaisina - armeijan erikoisjoukoissa palvelevana Johnina ja opiskelijatyttö Savannahina.

Elokuvan tarina käynnistyy kesällä 2001, joten valistunut katsoja voi helposti arvata, että saman vuoden syyskuussa maailmaa järisyttäneet tapahtumat mullistavat pian näidenkin nuorten elämän.

Kuvauksena sodan todellisuudesta Hallstörmin elokuva on yhtä siloteltu kuin se on rakkaustarinana vaisu. Romanssin syttymistä kuvatessaan Hallström onnistuu vielä pitämään langat jotenkin käsissään, mutta Johnin kadotessa valtameren taakse elokuva latistuu luettujen kirjeiden ja niitä kuvittavien välikkeiden unettavaksi ketjuksi.

Elokuvan parhaasta roolityöstä vastaa Johnin lievästi autistista isää hillityn vähäeleisesti esittävä Richard Jenkins.

Väljähtyneessä lemmentarinan kuvauksessa luetaan rakkauskirjeitä - kuinka omaperäistä.

Armeijan erikoisjoukoissa palveleva John ja opiskelijatyttö Savannah rakastuvat.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?