Wes Cravenin kirjoittama ja ohjaama Painajainen Elm Streetillä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Painajainen Elm Streetillä - lue IS:n arvio elokuvasta!

Wes Cravenin kirjoittama ja ohjaama Painajainen Elm Streetillä (1984) oli poikkeuksellisen omaperäinen ja pelottavalla tavalla kekseliäs kauhuleffa. Sen saamat seitsemän jatko-osaa - joista vain yksi oli Cravenin käsialaa - ehtivät kuitenkin kuluttaa aiheen tarjoamat mahdollisuudet perusteellisesti loppuun.

Hauska tappaa vanha tuttu. Jackie Earle Haley elokuvassa Painajainen Elm Streetillä­

18.6.2010 9:25 | Päivitetty 18.6.2010 9:45

Parempien ideoiden puutteessa Cravenin alkuperäisestä leffasta on nyt tehty uusintaversio.Samuel Bayerin ohjaama uusi Painajainen Elm Streetillä ei sisällä yhtä ainutta omaperäistä ideaa tai kohtausta. Ja mikä pahempaa: se ei pysty liioin toisintamaan Cravenin alkuteoksen herättämiä kauhun väristyksiä. Edes erikoistehosteissa se ei yllä esikuvansa tasolle.

Ilkeällä veitsihansikkaallaan uhrinsa silpova Freddy Krueger (Jackie Earle Haley) ilmestyy siis jälleen Elm Streetillä asuvien teinien uniin. Ja kuten jo tiedämme: jos uhri kuolee unessa, hän kuolee myös oikeasti.

Nukahtamista vastaan kamppailevat teinit ovat yhtä haastavan tehtävän edessä kuin katsoja, joka aikoo pysyä hereillä puuduttavan tylsän leffan loppuun asti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?