Sauli Koskinen paljastaa totuuden Selviytyjät Suomi -ohjelman kulisseista: ”Siellä pitää olla hirveä selkäänpuukottaja” - Tutka - Ilta-Sanomat

Sauli Koskinen paljastaa totuuden Selviytyjät Suomi -ohjelman kulisseista: ”Siellä pitää olla hirveä selkäänpuukottaja”

Julkaistu: 1.2.2019 8:00

Sauli Koskinen ja Katri Utula puivat tänä keväänä Selviytyjät Suomi -ohjelman tapahtumia uudessa ISTV:n Tutkaneuvosto-ohjelmassa. Selviytyjissä itsekin kisaava Sauli kertoo aloitusjaksossa suorat näkemyksensä kulissien takaa.

ISTV:n tutkaparina jo vuosina 2008-2013 tutuksi tulleet Ilta-Sanomien toimittaja Katri Utula ja mediapersoona Sauli Koskinen keskittyvät tänä keväänä Selviytyjät Suomi -ohjelman ruotimiseen uudessa Tutkaneuvosto-ohjelmassaan.

Ohjelma nähdään ISTV:ssä sunnuntaisin heti Selviytyjät Suomi -jaksojen jälkeen, mutta avausjakso on julki jo nyt!

Tutkaneuvoston avausjaksossa Sauli paljastaa jo monia herkullisia yksityiskohtia kulissien takaa.

Katso ensimmäinen Tutkaneuvosto yllä olevalta videolta.

Likainen peli alkoi Selviytyjät Suomi -kuvausten aikana nopeasti ja jo lentokentällä piti miettiä, pitääkö jonkun kanssa alkaa liittoutua.

Kieroilu ja juonittelu olivat mukana heti ensi hetkestä lähtien.

– Siellä pitää olla hirveä selkäänpuukottaja, sinne ei todellakaan lähdetä etsimään kavereita. Big Brother on tähän ohjelmaan verrattuna lastenleikkiä, Sauli täräyttää Tutkaneuvostossa.

Matka oli paitsi henkisesti, myös fyysisesti erityisen haastava.

– Se on tosi rankkaa, jo pelkästään se matka sinne saarelle. Lennon jälkeen saimme nukkua vain pari tuntia jossain resortissa ennen kuin pääsimme perille, Sauli kertoo Tutkaneuvosto-videolla.

Heimojen keskinäiset saaret olivat kaukana toisistaan ja pelkät siirtymiset esimerkiksi kilpailupaikoille saattoivat kestää kuumuuden keskellä tunteja.

Kilpailijoiden fyysinen ja psyykkinen kestävyys oli testattu etukäteen todella hyvin.

Ennakkovalmistautumiseen Suomessa tarvittiin peräti kahdeksan eri lääkärikäyntiä.

– Lääkäreissä otettiin sydänultrat, keuhkokuvat, rasitustestit, rokotukset ja lisäksi kävin kahdesti psykologilla, Sauli luettelee.

Ulkopuolisilta houkutuksilta ei vältytty, sillä kilpailupaikoille siirryttäessä kilpailijat saattoivat ajaa pikkukylien ohi, ja kadunvarret olivat täynnä ruokakojuja.

– Olin likainen ja haiseva, ja sitten kun menet niiden kojujen ohi ja siellä tuoksuu ruuat ja shampoot.. voi huoh, Sauli huokaa.

Sauli kuvailee Tutkaneuvostossa tarkemmin myös kuvausryhmän toimintaa ja sitä, miten juonittelut saatiin milloinkin kuvattua.

Sauli paljastaa myös sen, millaista saarella oman heimon kesken todellisuudessa oli ja ketä tai ketkä osoittautuvat heti pahimmiksi juonijoiksi.

Yöt olivat hyvin ikävät. Katso Tutkaneuvostosta, mitä kaikkea Sauli tällä tarkoittaa.

Osallistu keskusteluun alla olevassa kommenttikentässä ja esitä toiveesi siitä, mistä kaikesta toivoisit Tutkaneuvoston puhuvan. Mitä kaikkea haluat tietää kulissien takaa?

Löydät jatkossa kaikki Tutkaneuvosto-jaksot osoitteesta www.is.fi/tutka.

Seuraava jakso julkaistaan heti erikoispitkän Selviytyjät Suomi -avausjakson jälkeen sunnuntaina kello 22.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?