Tutka Roadshow Special - Renny Harlin: "Elokuvabisnes on pelkkää valhetta" - Tutka - Ilta-Sanomat

Tutka Roadshow Special - Renny Harlin: "Elokuvabisnes on pelkkää valhetta"

Tutka Roadshow'n päätösjaksossa elokuvaohjaaja Renny Harlin puhuu avoimesti, miten valheellinen koko amerikkalainen elokuva-ala on. Joukossa on vain yksi poikkeus: Charlie Sheen.

10.6.2011 8:16

- Charlie Sheen on ensimmäinen ja ainoa julkkis, joka sanoo, mitä ajattelee. Siksi hänestä on tullut täällä niin iso juttu. Kaikki ovat alkaneet ihmetellä, että miten julkkiskin voi sanoa, mitä hän todellisuudessa ajattelee - sen sijaan, että sanoisi rakastavansa kaikki kollegoitaan, Harlin kertoo Venice Beachilla sijaitsevan toimistonsa aurinkoisella terassilla.

Harlin sanoo suoraan, että amerikkalaisessa elokuvabisneksessä ei ole mitään aitoa.

- Elokuvien ensi-illat ovat isoja juttuja täällä, ja paikalla on aina satoja toimittajia ja tusinoittain tv-kanavia Yhdysvalloista ja eri maista. Mutta amerikkalaisten markkinointityyli on sellainen, että kaikki valehtelevat, Harlin sanoo suoraan.

Hän kertoo todistaneensa useita sellaisia tapauksia, jolloin näyttelijät hehkuttavat kollegoitaan kilpaa toimittajien edessä. Näissä puheissa kollegat ovat aina mitä mahtavampia ja ihmeellisempiä ihmisiä. Todellisuus on jotain aivan toista.

- Oikeasti ne tappelevat kulisseissa, eivätkä suostu aina edes tulemaan kuvauspaikalle, koska he eivät voi sietää vastanäyttelijöitään, Harlin paljastaa.

Jos Harlin voisi itse valita, hän ei asuisi enää Los Angelesissa, jossa kaikki elämä - elokuvabisnestä myöten - on varsin pinnallista. Mutta töiden takia hänellä ei ole vaihtoehtoja.

- Lähdin täältä karkuun 2001 ja muutin pariksi vuodeksi New Yorkiin. Se oli aivan fantastista ja tykkäsin siitä paljon enemmän. Mutta totesin, että kaikki haluavat nähdä minut kasvotusten ja että elokuvabisnes pyörii täällä. Minun täytyy asua täällä, jotta asiat menevät eteenpäin.

- Los Angeles on viihdekeskuksen bisnes, jossa ihmisillä ei ole paljon muuta annettavaa. Aniharvoin tapaat ihmisiä, joilla on mitään muuta sanottavaa kuin että mitä leffaa sinä teet ja kuinka paljon teet rahaa. Se on aika yksipuolista, mies myöntää.

Harlin puhuu Tutka Roadshow'n viimeisessä jaksossa lisää paitsi pinnallisesta viihdebisneksestä, myös elämästään Venice Beachilla sekä tulevista produktioistaan. Katso videolta, miten Bruce Willis liittyy hänen tuleviin suunnitelmiinsa!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?