Yökerhon joukkotappelu johti Jethro Rostedtin ja Makwan Amirkhanin raivoisaan riitaan – näin siinä lopulta kävi

Joukkotappelu turkulaisessa Studio-yökerhossa heinäkuussa 2021 aloitti tapahtumaketjun, joka muistetaan kiivaista some-päivityksistä, rikosilmoituksesta ja poliisitutkinnasta.

Heinäkuu 2021 muistetaan Turussa lämpimänä ja kuivana mutta valitettavasti myös siitä, että Ruisrock peruttiin jo toistamiseen koronapandemian takia.

Liekö tämän murheellisen perumisen aiheuttamaan turhautumista tai helteen kuumentamia tunteita, mutta Turussa puhkesi perjantain 9.7. ja lauantain 10.7. välisenä yönä joukkotappelu, jonka selvittämiseen tarvittiin virkavaltaa.

Studio-yökerhossa Linnankadulla syttyi tappelu, jossa oli ensitietojen mukaan osallisena kymmeniä henkilöitä. Poliisi joutui tappelun vuoksi tyhjentämään ja sulkemaan ravintolan, ja paikalla oli useita poliisipartioita.

Lue lisää: Video: Poliisilla suuri operaatio Turun yössä – kymmenet nuoret ottivat yhteen joukkotappelussa, yökerho tyhjennettiin

Osallisilla oli joidenkin tietojen mukaan hallussaan teräaseita, mutta kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

– Perussyy on varmaan liikaa ihmisiä, paha mieli ja alkoholi. Sitä, mistä on tullut riitaa, en pysty sanomaan, komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisista kommentoi heti tapahtuman jälkeen.

Poliisi tiedotti järjestyksenvalvonnan olleen tilanteeseen nähden täysin riittämätön, mutta lausuntoa muutettiin myöhemmin.

Yökerhon omistaja, kiinteistönvälittäjä ja TV-persoona Jethro Rostedt ehti kuitenkin pillastua poliisin väitteestä.

Rostedt julkaisi Facebook-sivullaan kirjoituksen, jossa hän ilmoitti yhteen ottaneiden ryhmien olleen ulkomaalaistaustaisia ja kohdistaneen väkivaltaa myös henkilökuntaan.

Hänen mukaansa mikään määrä henkilökuntaa ei olisi riittänyt.

Jethro Rostedt omisti Turun keskustassa sijainneen Studio-yökerhon.

Seuraavaksi lusikkansa soppaan pani turkulainen vapaaottelija Makwan Amirkhani. Hän julkaisi somessaan kirjoituksen, jossa hän haukkui erittäin rajuin sanakäänteinen Rostedtia ja tämän poikaa.

Amirkhani muun muassa syytti Jethroa rasismista ja epäasiallisesta käytöksestä siskoaan kohtaan. Teksti oli somessa vain vartin verran, mutta se riitti.

Seuraavaksi pelihousunsa repi Rostedt.

Hän teki kirjoituksesta rikosilmoituksen, ja Lounais-Suomen poliisi aloitti asiasta esitutkinnan. Amirkhania epäiltiin törkeästä kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta. Asianomistajina asiassa olivat Rostedt ja hänen poikansa.

Lue lisää: Vapaaottelija Makwan Amirkhania epäillään törkeästä kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta – liittyy kirjoitukseen Jethro Rostedtista

Tutkinta kuitenkin päätettiin yhtä nopeasti kuin se alkoikin, sillä Rostedt ja Amirkhani pääsivät sopuun asiassa heti seuraavana päivänä. Seurasi lisää somepäivityksiä.

– Luin ”Jetin” päivityksen nopeasti perjantain tapahtumista ja luulin sen aluksi olevan rasistinen ja minulla on siihen nollatoleranssi. Puhuttuani hänen kanssaan, asia on selvitetty, Amirkhani kirjoitti julkisessa anteeksipyynnössään.

Makwan Amirkhani pahoitteli kirjoitustaan.

– Kukaan ei elä riidasta. Tilanne oli kaoottinen ja ylilyöntejä tuli. Me haluamme vain pyörittää yökerhoa, jossa kaikilla on turvallinen ja kiva olla, Rostedt kommentoi Facebookissa.

– Esitän kohteliaammin anteeksipyynnön myös siskollesi, mikäli hänelle olen viheltänyt. En varmasti ole tarkoittanut mitään pahaa. Mennään eteenpäin!

Lue lisää: Jethro Rostedt julkaisi somekirjoituksen riidastaan Makwan Amirkhanin kanssa – ”Tilanne oli kaoottinen ja ylilyöntejä tuli”

Itse yökerhotappelu meinasi jäädä julkkisten riidan varjoon. Sitä kuitenkin tutkittiin pahoinpitelynä, vahingontekona ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena. Tapahtumien kulkua selvitettiin valvontakameratallenteiden avulla ja ravintolan henkilökuntaa kuulemalla.

Poliisi ei missään vaiheessa vahvistanut, olivatko osalliset ulkomaalaistaustaisia tai mikä tappeluun oli johtanut.

Heinäkuun lopulla epäiltyjä pahoinpitelyitä oli kuusi kappaletta. Sitten tapahtui käänne. Saman vuoden lokakuussa tutkinta keskeytettiin toistaiseksi.

Päätöksen mukaan poliisi sai selvitettyä kahden osallisen henkilöllisyydet. Heidän epäiltiin syyllistyneen pahoinpitelyyn. Sen sijaan järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen tai vahingontekoon syyllistyneiden henkilöllisyyksiä ei saatu selvitettyä.

Käytettävissä oleva esitutkinta- ja todistusaineisto jäivät päätöksen mukaan puutteellisiksi, ja siksi esitutkintaa ei voitu suorittaa loppuun. Tutkinta avataan uudelleen, jos siihen on edellytyksiä.

Tutkintaa ei ole avattu uudestaan maaliskuuhun 2023 mennessä.

Myös Studio-yökerhon tarina tuli tiensä päähän seuraavan vuoden kesäkuussa.

– Yhden aikakauden loppu. Surullisena joudun ilmoittamaan, että meillä ei ole enää muuta vaihtoehtoa kuin sulkea Studio. Lopullisesti, Jethro Rostedtin allekirjoittama viesti Facebookissa kuului.

Julkaisun mukaan hän ei päässyt vuokranantajan kanssa yhteisymmärrykseen tilan vuokrasta ja syntyneistä vuokrarästeistä.

– Kävimme pari viikkoa sitten oikein oikeudessa asti, mutta emme saaneet solmua auki. Elämä jatkuu.

Nykyään samassa osoitteessa sijaitsee Bar Fredrik. Joukkotappeluista ei niiltä kulmilta ole tiedotettu.

Lue lisää: Jethro Rostedt sulkee yökerhonsa Turussa – vuokra­rästit kasvoivat liian suuriksi

Lue lisää: HS: Oikeus määräsi Jethro Rostedtin maksamaan lähes puoli miljoonaa maksamattomia vuokria

Lue lisää: Jethro Rostedtin yritys hakeutui konkurssiin

Lue lisää: Jethro Rostedtin tulot romahtivat – Anne Ramsay tienasi 10 kertaa enemmän kuin taka­vuosien kiinteistö­kuningatar Kaisa Liski

Klo 19.30: Täsmennetty sijaintia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?