Mies raiskasi kolme alaikäistä asunnossaan – nuorin 14-vuotias

Turun hovioikeus piti voimassa yli kuuden vuoden ehdottoman vankeustuomion.

Turun Hovioikeus on tuominnut Ashkan Shirzein törkeästä lapsenraiskauksesta, kolmesta törkeästä raiskauksesta, kahdesta huumausainerikoksesta ja kolmesta alkoholirikkomuksesta ehdottomaan vankeuteen.

Tekohetkellä 14-, 16- ja 17-vuotiaat uhrit olivat olleet eri aikoina vastaajan luona. Vastaaja oli tarjonnut heille alkoholia, marihuanaa tai molempia.

Vastaaja oli ollut sukupuoliyhteydessä uhrien kanssa käyttämällä hyväkseen sitä, että uhrit olivat olleet päihtymistilan takia kykenemättömiä puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

14-vuotiaan asianomistajan osalta kyse oli törkeästä lapsenraiskauksesta ja kahden muun asianomistajan osalta törkeistä raiskauksista.

Huumausainerikokset ja alkoholirikkomukset liittyivät päihteiden tarjoamiseen uhreille ennen raiskauksia.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen syyskuussa 2021 kuuden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi vastaaja velvoitettiin suorittamaan asianomistajille korvauksia yhteensä 22 200 euroa ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä runsaat 8 000 euroa.

Vastaaja valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hän vaati, että kaikki syytteet hylätään tai vähintään korvauksia alennetaan.

Hovioikeus piti kolmen asianomistajan yhdensuuntaisia kertomuksia luotettavampina kuin vastaajan esittämää vaihtoehtoista tapahtumainkulkua ja päätyi samaan lopputulemaan kuin käräjäoikeus.

Asia käsiteltiin sekä käräjä- että hovioikeudessa yleisön läsnä olematta. Tuomio on määrätty salassa pidettäväksi lopputulosta ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta 60 vuoden ajaksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?