Tulipalo riehui Mäkilän Sahalla Pöytyällä

Pelastuslaitoksen mukaan sammutusolosuhteet olivat jokseenkin haastavat, sillä palo riehui korkean rakennuksen katto­rakenteissa.

17.3. 10:10 | Päivitetty 17.3. 13:17

Pelastuslaitos hälytettiin perjantaiaamusta sammuttamaan voimakasta rakennuspaloa Pöytyällä Mäkilän Sahalla yli 30 yksikön voimin.

Päivystävä palopäällikkö Juha Virto kertoi, että saha-alueella paloi lämpökeskus ja että palo paikantui sen kattorakenteisiin. Suuren rakennuspalon tehtävään osallistui yksiköitä sekä Varsinais-Suomesta että Satakunnasta.

Virto kertoi puoli yhden jälkeen päivällä, että pelastuslaitos on siirtynyt kohteessa jälkiraivaukseen. Hän arvioi, että pelastuslaitos työskentelee kohteessa vielä muutaman tunnin, ettei kattorakenteisiin jää palopesäkkeitä.

Useita yksiköitä on lähetetty jo pois kohteesta.

– Hyvää tässä oli, että sahan työntekijät aloittivat ensin alkusammutuksen, ja me pystyimme saamaan sen sitten hallintaan. Kohde oli jokseenkin hankala, sillä kyseessä oli korkea rakennus, Virto sanoi.

Lämpökeskus on tilavuudeltaan noin 400 neliömetriä.

Tapahtumassa ei aiheutunut henkilövahinkoja. Hälytys suuresta rakennuspalosta annettiin kello 9.12.

Tältä näytti Mäkilän Sahan palopaikalla perjantaina.

Mäkilän Sahan toinen omistaja Antti Mäkilä raportoi jo puoli yhdentoista aikoihin IS:lle saha-alueen pihalta, että tilanne vaikuttaa hallittavalta.

– Jos alapeltikatto ei tule alas, niin tilanne on sitten ihan kohtuullinen, hän sanoi tuolloin.

Mäkilä oli soittanut veljelleen Esa Mäkilälle eli sahan toiselle omistajalle, kun häntä oli tullut automatkalla vastaan kaksi paloautoa ja kuuli silloin palosta. Siinä vaiheessa lämpökeskuksesta oli alkanut tupruttaa savua.

Mäkilä arvioi, että palolla saattaa olla yhteys lämpökeskuksen katonrajassa tehtyihin putkitöihin. Vielä ei tiedetä, miten pahoja aineellisia tappioita palosta aiheutuu.

– Tällä hetkellä näyttäisi, että vain uusi katto tarvittaisiin. Vielä näyttää siltä, että lämpökeskus ei itsessään vaurioituisi. Toivottavasti se jää tähän.

Mäkilän Saha on avoin yhtiö, jonka omistus jaetaan tasan veljesten kesken, Antti Mäkilä kertoo. He ovat neljännen polven perheyrittäjiä. Sahan perusti alun perin heidän isoisänsä isä vuonna 1908. Kyseessä on yksi Suomen vanhimmista yhtäjaksoisesti toimineista sahoista.

– (Sahan) historiaan mahtuu monenlaista tarinaa.

Perheyrityksen saha tuhoutui palossa vuonna 1963, minkä jälkeen jouduttiin perustamaan uusi sirkkelisaha. Se on hiljalleen laajentunut siitä nykymuotoonsa.

Ylen mukaan Mäkilän Saha on palanut tuhoisasti myös vuosina 2010 ja 1992.

Juttua muokattu 17. maaliskuuta kello 10.55 ja kello 13.17. Päivitetty uusilla tiedoilla ja omistajan kommenteilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?