Syyte: Taka­vuosilta tunnettu kohu­liike­mies ajoi autolla oman poikansa päälle

Miehen talousrikosepäilyä käsiteltiin 2000-luvun alussa paljon julkisuudessa.

Tapausta käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

16.3. 20:31

Aikanaan talousrikosepäilynsä vuoksi julkisuutta saanutta liikemiestä syytetään oikeudessa vakavasta rikoksesta.

Mies ajoi syytteen mukaan autolla oman poikansa päälle lokakuussa 2019. Rikosnimikkeenä on törkeän pahoinpitelyn yritys.

Syytteen mukaan miehen kolmekymppinen poika oli yrittänyt väistää autoa hyppäämällä sen konepellille. Auto osui kuitenkin pojan jalkoihin, ja tämä valui osittain auton alle. Poika oli tilanteessa auton ja talon seinän välissä. Ex-liikemies peruutti autoa, jolloin poika pääsi auton alta pois.

Syyttäjän mukaan mies kaasutteli pihassa ja yritti vielä uudestaan ajaa pojan päälle, mutta ei tässä onnistunut. Poika selvisi vähin vammoin.

Syyttäjän mukaan miehen menettelyn todennäköinen seuraus on ollut uhrille aiheutuva vaikea ruumiinvamma tai hengenvaarallinen tila.

Syyttäjän mielestä teko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, kun otetaan huomioon teon vaarallisuus, yllätyksellisyys sekä sen kohdistuminen omaan poikaan.

Miestä syytetään myös törkeästä liikenne­turvallisuuden vaarantamisesta. Edellä kuvatun tapahtuman yhteydessä hän nimittäin syyttäjän mukaan törmäsi autollaan myös pihassa olleen taksin etuoveen sekä vaaransi muiden pihassa olleiden ihmisten turvallisuuden.

Alun perin ex-liikemiestä ja hänen poikaansa syytettiin myös toisensa pahoinpitelystä sekä poikaa erään kolmannen miehen pahoinpitelystä, mutta näistä syytteistä syyttäjä on luopunut. Myös nämä tapahtumat ajoittuivat samalle päivälle kuin välikohtaus auton kanssa.

Mies myönsi esitutkinnassa ajaneensa autolla poikaansa kohti, mutta kiisti ajaneensa tämän päälle. Hän kertoi ajaneensa noin 20 kilometriä tunnissa hiekkatietä pitkin ja väistelleensä paikalla olleita henkilöitä. Hän myönsi, että on saattanut osua puutarhatuoliin ja mahdollisesti myös taksin oveen ajaessaan ohitse kiihtyneessä mielentilassa.

Ex-liikemiehen mukaan hänen tarkoituksenaan oli keskeyttää äitynyt tilanne ja pelastaa mies, jonka kimppuun hänen poikansa oli käynyt.

Syyttäjä vaatii ex-liikemiehelle rangaistukseksi ehdollista vankeutta.

Miehen talousrikosepäilyä käsiteltiin parikymmentä vuotta sitten paljon julkisuudessa. Pitkän oikeustaiston lopputulema oli, ettei miestä lopulta tuomittu kyseisistä talousrikoksista. Tällä hetkellä miehellä ei ole yritystoimintaa Suomessa. Mies ei ole syyllistynyt muihin rikoksiin ainakaan viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?