Kymmenen nuorta pidätetty – syynä mökki­riehunta ja epäilty ryöstö

Poliisi selvittää Somerolla viikonloppuna tapahtuneita nuorten väkivaltaisia yhteenottoja. Viranomaiset epäilevät, että väkivaltaisuudet saattavat jatkua tällä viikolla.

Poliisi tutkii väkivallantekoja Varsinais-Suomessa.

10.3. 20:11

Varsinais-Suomessa tutkitaan nuorten väkivaltaista välienselvittelyä, Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.

Salon alueelle oltiin viime viikonloppuna järjestämässä joukkotappelua, jolla oli tarkoitus selvittää nuorten välistä eripuraa. Lopulta nuorisojoukko päätyikin Somerolle mökille, jossa oli useita kymmeniä alaikäisiä nuoria.

Osa mökillä olleista pakeni paikalta, kun tappelua suunnitelleet saapuivat paikalle. Tappelupukarit pääsivät mökille sisään ja hajottivat paikkoja.

Poliisin mukaan mökkiin tunkeutuneet henkilöt olivat 15–20-vuotiaita, ja heitä oli joitain kymmeniä.

Poliisi on puhuttanut osapuolia ja ottanut kiinni yhden henkilön. Asiaa tutkitaan törkeänä kotirauhan rikkomisena ja pahoinpitelyrikoksina.

POLIISIN mukaan tapahtumasarja jatkui vielä saman yön aikana, kun useita nuoria kerääntyi ruokakaupan edustalle Someron keskustassa. Osa nuorista oli samoja henkilöitä kuin aiemmin mökillä. Poliisilla on käsitys enimpien paikalla olijoiden henkilöllisyydestä.

Rikoskomisario Jutta Store toteaa tiedotteessa, että parkkipaikalla epäillään tapahtuneen ryöstön, jossa 16-vuotiasta poikaa on pahoinpidelty esimerkiksi lyömällä.

YHTEENSÄ Lounais-Suomen poliisi on ottanut kiinni ja pidättänyt kuusi nuorta epäiltynä ryöstörikoksesta. Mökkitapahtumiin liittyen yhteistyössä Hämeen poliisin kanssa on otettu kiinni neljä henkilöä.

Ryöstörikoksessa pääepäiltynä on 16-vuotias poika.

Mökkitapahtumien ja ryöstön selvittäminen jatkuu poliisin mukaan epäiltyjen ja asianomistajien kuulemisella. Poliisi on saanut viitteitä siitä, että väkivaltaisuudet saattavat jatkua tänäkin viikonloppuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?