Neljä loimaalaisnaista joutui deittipalvelussa huijarin kynsiin – yksityiskohta kolarikuvassa narautti

Mies ei päässyt tapaamaan naista ”jouduttuaan kolariin”. Todisteeksi toimitettu valokuva kuitenkin narautti auervaaran.

10.3. 12:46

Huijarimies ehti nyhtää vilpillisesti rahaa neljältä loimaalaisnaiselta, ennen kuin hänet otettiin tekosistaan kiinni. Rikokset tapahtuivat heinä–syyskuussa 2022.

Yksi naisista lainasi 40-vuotiaalle huijarille lähes 15 000 euroa, ennen kuin hälytyskellot alkoivat soida.

Nainen kertoi tutustuneensa mieheen kristillisessä deittisovelluksessa, jonka jälkeen he olivat viestitelleet WhatsAppissa. Heille oli naisen mukaan syntynyt luottamussuhde, ja heitä yhdisti esimerkiksi rakkaus eläimiin. Mies oli kertonut hänelle vaikeuksistaan ja siitä, kuinka hänellä ei ollut perhettä vanhempien kuoltua. Nainen kertoi tunteneensa syvää empatiaa miestä kohtaan. Hän oli ajatellut yhteyden olevan aito.

Pian heidän viestittelynsä oli keskittynyt miehen rahavaikeuksiin. Mies oli kertonut uhrille, että hänellä oli ollut paljon vaikeuksia ja huonoa tuuria. Miehellä oli omien sanojensa mukaan hevostila, jonka hän oli menettämässä, ja alakouluikäinen tytär. Mies ei ollut kuitenkaan osoittanut empatiaa naisen kertoessa omista terveyshuolistaan.

Lainatessaan naiselta rahaa mies oli selittänyt saavansa pian 16 000 euroa palkintorahaa hevosestaan sekä palkkoja maatalouslomittamisista. Miehen piti tulla käymään naisen luona, mutta hän ilmoitti akun loppuneen autosta. Toisella kerralla miehen saapumisen oli estänyt peurakolari. Mies oli lähettänyt kuvan kolaroimastaan autosta, mutta naisen ystävät olivat huomanneet siinä jotain outoa. Kuvassa oli ollut lunta, vaikka ajankohta oli syyskuu, jolloin lunta ei ollut vielä maassa. Nainen kertoi, että ystävät olivat avanneet hänen silmänsä.

Nainen kertoi käsittelyssä, että hän ei olisi koskaan lainannut miehelle rahaa, jos olisi tiennyt tämän ulosottoveloista. Mies oli myös kehuskellut hevosensa menestyneen Vermon raveissa ja lähettänyt asiasta naiselle linkin. Uhri oli joutunut lopulta ottamaan pankista lainaa selvitäkseen omista elinkustannuksistaan.

Kolmelta muulta naiselta huijatut summat olivat pienempiä. Yhdeltä uhreista mies oli huijannut noin 700 euroa, toiselta 760 euroa ja kolmannelta noin 5 300 euroa. Syytteen mukaan mies oli käyttänyt rahat pääosin pelaamiseen.

Vastaaja myönsi syyllistyneensä neljään perusmuotoiseen petokseen. Törkeän petoksen hän kuitenkin kiisti.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen kolmesta petoksesta ja yhdestä törkeästä petoksesta kahdeksan kuukauden ja 15 päivän mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomiota kovensi syyllistyminen aiemmin samanlaisiin rikoksiin.

Lisäksi hän joutuu korvaamaan kaikille naisille näiden menettämän summat korkojen kera sekä oikeudenkäyntikuluja noin 4 000 euroa.

Vastaaja valitti tuomiosta hovioikeuteen, joka teki ratkaisunsa asiasta tällä viikolla. Hovioikeuden mukaan käräjäoikeuden ratkaisun muuttamiseen ei ollut perusteita, ja näin ollen tuomio jäi voimaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?