Mies ilmoitti lähtevänsä tappamaan – toinen uhreista selvisi leikkimällä kuollutta

Turun Nummessa tapahtuneen verisen surmatyön tuomio jäi voimaan hovioikeudessa.

9.3. 8:39

Asianosaiset peruuttivat valituksensa käräjäoikeuden tuomiosta, ja näin ollen Turun Nummessa tehdystä murhasta annettu tuomio jää voimaan. Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1993 syntyneen Toni Petteri Haikosen alentuneesti syyntakeisena tehdystä murhasta ja murhan yrityksestä viime huhtikuussa.

Julma veriteko tapahtui kesäkuussa 2021. Noin 30-vuotias Haikonen otti ystävänsä asunnolta veitsen ja lähti naisasianomistajan asunnolle. Siellä hän hyökkäsi tämän kimppuun veitsellä. Hyökkäyksen uhri huusi ulkona ollutta miestä apuun. Kun mies tuli sisälle, Haikonen hyökkäsi veitsen kanssa myös tämän kimppuun. Iskut lävistivät uhrin rintalastan ja viilsivät sydämen oikeaa kammiota ja vatsaa.

Uhri kuoli hyökkäyksessä.

Lue lisää: Kun ystävän avomies hyökkäsi yllättäen, nainen huusi – apuun tullut kolmen lapsen isä kuoli puukon­iskuihin heti

Ennen tekoa Haikonen oli ollut ystäviensä luona ja nauttinut runsaasti alkoholia. Jossain vaiheessa hän oli ottanut mukaansa keittiöveitsen ja lähtenyt taksilla asianomistajan osoitteeseen.

Eloon jääneen uhrin kertomuksen mukaan hän, Haikonen ja miesuhri olivat olleet ensin rauhassa ulkona, jonka jälkeen hän ja Haikonen olivat menneet sisälle. Kun he olivat istuneet sohvalla, Haikonen oli vetänyt veitsen esiin ja käynyt kimppuun.

Uhri sai hyökkäyksessä useita keuhkoihin asti ulottuvia haavoja. Osa haavoista ylsi maksaan asti. Uhrille oli kehittynyt molemminpuolinen ilmarinta.

Tässä vaiheessa uhri oli teeskennellyt kuollutta, jolloin tekijä oli poistunut asunnosta. Tämä oli kuitenkin lyönyt uhria veitsellä vielä kahdesti senkin jälkeen, kun uhri oli alkanut teeskennellä kuollutta.

Naisuhrin hengen oli pelastanut se, että hyökkääjän avopuoliso oli soittanut hätäkeskukseen. Haikonen oli ilmoittanut avopuolisolleen aikovansa tappaa. Myös naapuri oli huomannut asunnolta pois johtaneet verijäljet ja soittanut asiasta hätäkeskukseen.

Haikonen tuomittiin käräjäoikeudessa alentuneesti syyntakeisena murhasta, murhan yrityksestä, huumausaineen käyttörikoksesta ja virkamiehen vastustamisesta sekä aiempina ajankohtina tapahtuneista kahdesta alentuneesti syyntakeisena tehdystä pahoinpitelystä ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Haikonen tuomittiin 15 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi hän joutuu maksamaan asianomistajille korvauksina yhteensä noin 75 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?