Tulli ja poliisi paljastivat ulko­mailta johdetun huume­järjestön – teki Suomessa miljoonia euroja

Salakuljetusorganisaation epäillään tuoneen Suomeen yli 230 kiloa marihuanaa.

Turun seudulle ja Uudellemaalle epäillään päätyneen yli 230 kiloa marihuanaa.

6.3. 9:58

Tulli ja poliisi ovat paljastaneet ulkomailta johdetun marihuanan salakuljetusorganisaation.

Tulli ja poliisi takavarikoivat maahantuonti- ja levitysorganisaation hallusta loppukesästä 2022 yhteensä lähes 40 kilogrammaa marihuanaa ja noin 95 000 euroa käteistä rahaa. Käteisen rahan epäillään olevan osin rikoshyötyä jo levitykseen päätyneestä marihuanasta ja osin maksua uudesta maahan tuodusta erästä.

Organisaation epäillään tuoneen Suomeen marihuanaa yli 230 kiloa. Maahantuonti on alkanut loppuvuodesta 2021. Turun ja Uudenmaan alueille päätyneen huumeen katukauppa-arvo on ollut lähes neljä miljoonaa euroa. Maahantuontieriä epäillään olleen yli kaksikymmentä.

− Marihuana on tuotu Espanjasta ja Italiasta Suomeen kaupallisen liikenteen rakenteissa, ja maahantuonnissa on hyödynnetty pikakuriirilähetyksiä. Suorittamamme esitutkinnan perusteella organisaation toimintaa on johdettu Espanjasta. Tyypillistä toiminnassa on ollut eri pikaviestintäpalveluiden välityksellä tapahtunut henkilöiden yhteydenpito, kertoo Tullin tutkinnanjohtaja Tero Virtanen.

Järjestön hallusta löytyi lähes 100 000 euroa käteistä.

− Huumausaineet on tuotu ensin pääkaupunkiseudulle, jossa niitä on varastoitu sitä varten hankituissa yksityisasunnoissa sekä vuokravaraston tiloissa. Pääkaupunkiseudulta marihuanaa on toimitettu mm. Turun ja Uudenmaan alueelle, jossa sitä on levitetty edelleen, sanoo rikosylitarkastaja Markus Laine Lounais-Suomen poliisista.

Organisaation toimintaan epäillään osallistuneen yhteensä yli 15 henkilöä. Useita henkilöitä on edelleen vangittuina. Jokaisella on ollut oma nimetty roolinsa organisaation toiminnassa.

Osa epäillyistä henkilöistä on edelleen vangittuina.

Marihuanan myynnistä saatu rikoshyöty on suurelta osin toimitettu ulkomaille. Rahat on viety pois Suomesta palkattujen rahakuriirien avulla sekä yksityishenkilöiden tekemien rahansiirtojen välityksellä.

Esitutkinta asiassa on valmistunut ja siirtynyt syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?