Hoitokodin vasarasurma oli murha – toisen asukkaan tappanut vältti rangaistuksen

Viisikymppinen mies myönsi syyllistyneensä murhaan. Hänet todettiin syyntakeettomaksi.

Viisikymppinen mies todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi.

23.2. 14:30

Turkulaisessa hoitokodissa kesäkuun alussa tapahtunut henkirikos oli murha, Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoo.

Vastaaja, hoitokodin asukkaana ollut 52-vuotias mies katsottiin syylliseksi murhaan, mutta häntä ei tuomittu rangaistukseen, sillä mielentilatutkimuksen mukaan mies oli tekohetkellä syyntakeeton.

Vastaaja itse myönsi syyllistyneensä syyttäjän teonkuvauksen mukaiseen tekoon. Hän kertoi käsittelyssä ”saatanan menneen häneen”, jonka vuoksi hän oli surmannut toisen hoitokodin asukkaan. Naispuolinen uhri oli ollut vastaajalle myös velkaa ja muuttamassa toiseen paikkaan.

Vastaaja oli mennyt illalla kymmenen aikaan naisasukkaan huoneeseen, jossa tämä oli nukkunut. Mies oli lyönyt uhria useita kymmeniä kertoja vasaralla pään alueelle. Teon jälkeen mies meni omaan huoneeseensa ja ilmoitti teostaan yöhoitajalle. Hän kertoi yöhoitajalle surma-aseen sijainnin, ja yöhoitaja löysi verisen vasaran.

Lue lisää: Kun puhelin soi, karmea teko paljastui – yö­hoitaja kertoi murha­illasta hoito­kodissa: ”Sänky, seinä ja lattia olivat täynnä verta”

Uhri oli elossa ambulanssin saapuessa mutta menehtyi myöhemmin vammoihinsa.

Tuomion mukaan teko oli tehty suunnitelmallisesti ja erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, ja se oli kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Tuomio ei ole lainvoimainen, ja siihen voi hakea muutosta hovioikeuden kautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?