Kolmea ala­ikäistä epäillään tapon yrityksestä Turussa

Nuorisojoukko kävi ilman syytä toisen porukan kimppuun. Rikoksista epäiltyjä on yhteensä kuusi. Tapaus on siirretty syyteharkintaan.

31.1. 14:45

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi marraskuussa 2022 Turun Majakkarannassa tapahtuneen väkivaltatapauksen esitutkinnan. Poliisi epäilee rikoksista yhteensä kuutta henkilöä.

Väkivaltateot tapahtuivat 19. marraskuuta Turun Majakkarannassa. Poliisi tiedotti tutkinnan alkuvaiheessa, että kyseessä oli kahden nuorisojoukon sattumanvarainen kohtaaminen. Tämä käsitys on nyt varmistunut.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun 16 hengen nuorisoporukka meni Hirvensaloon aikeinaan kostaa aiemmin samana iltana tapahtunut anastus. Joukkio ei kuitenkaan löytänyt Hirvensalosta kohdehenkilöä, ja nuoret palasivat kaupunkiin päin linja-autolla.

He havaitsivat linja-autosta Majakkarannan kohdalla seurueen, joka ei kuitenkaan liittynyt aiempaan anastustapaukseen. Nuorisoporukka jäi pois linja-autosta ja hyökkäsi varoittamatta ja ilman syytä paikalla olleiden nuorten kimppuun.

Asiakokonaisuudessa on kolme asianomistajaa, joista kahta puukotettiin. Toinen selvisi vähäisin vammoin, toinen uhri sai hengenvaaralliset vammat. Kolmatta pahoinpideltiin nyrkein ja potkimalla.

Rikosnimikkeinä kokonaisuudessa on tapon yrityksiä ja törkeitä pahoinpitelyjä. Rikoksesta epäiltyjä on yhteensä kuusi vuosina 2004–2007 syntynyttä nuorta, joista kolmea epäillään tapon yrityksestä, kahta törkeästä pahoinpitelystä ja yhtä yllytyksestä.

Tapon yrityksistä epäillyistä kaksi otettiin kiinni pian tapahtuneen jälkeen, ja he ovat edelleen vangittuina. Kaikki asianosaiset olivat rikoksen tapahtumahetkellä alle 18-vuotiaita.

Yksi epäillyistä oli mukana Helsingin Vallilan tapossa lokakuussa 2020. Poika oli tuolloin 14-vuotias, eikä häntä voinut asettaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Lue lisää: Yle: Turun Majakkarannan puukotuksesta vangittu 17-vuotias poika oli mukana tapossa Helsingissä kaksi vuotta sitten

Poliisi on esitutkinnan aikana kuullut lukuisia henkilöitä. Epäiltyjen jäljille poliisi pääsi omien toimenpiteidensä ja tiedonhankintansa perusteella.

Tapaus on siirretty syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjäalueelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?