Yksi kuoli liikenne­onnetto­muudessa Liedossa – kuljettajan epäillään olleen huumeiden vaikutuksen alaisena

Kolme henkilöä kuljetettiin lisäksi sairaalaan.

28.1. 3:10

Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo, että Liedossa sattui perjantain ja lauantain välisenä yönä liikenneonnettomuus, jossa kuoli yksi henkilö. Lisäksi kolme henkilöä kuljetettiin sairaalaan tarkistettavaksi.

Poliisin tiedotteen mukaan onnettomuus sattui Hämeentiellä, Vierunpuiston kohdalla. Poliisi sai tiedon onnettomuudesta lauantaina kello 00.09.

Poliisin mukaan alustavissa tutkimuksissa selvisi, että kaksi henkilöautoa oli ajanut Liedon suuntaan.

– Vierunpuiston kohdalla toisen auton kuljettaja oli ohittanut edellä ajavan henkilöauton ja menettänyt ohituksen jälkeen ajoneuvonsa hallinnan. Auto oli suistunut ojaan ja kääntynyt katolleen. Ajoneuvosta löytyi yksi henkilö menehtyneenä ja kolme lievästi loukkaantuneena. Ohitetussa autossa ei kukaan loukkaantunut, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisin mukaan auton kuljettajaa epäillään alustavasti rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kuolemantuottamuksesta.

Komisario Marko Luotonen kertoo STT:lle, että kuljettaja puhalsi alle rangaistavuuden verran. Hänen epäillään olleen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Tämä vahvistuu myöhemmin laboratoriokokeissa.

Epäilty on kiinniotettuna. Autossa oli tapahtumahetkellä neljä ihmistä, jotka ovat syntyneet 80- ja 90-luvuilla.

–  Ikähaarukka vaihtelee. Nuoria aikuisia, pääasiassa 25–30-vuotiaita, Luotonen sanoo.

Poliisi ei pysty vielä arvioimaan, mikä johti auton hallinnan menettämiseen. Luotonen kertoo, että ketään ei ole vielä pystytty kuulustelemaan.

Hämeentie oli onnettomuuspaikan kohdalta suljettuna lähes kaksi tuntia.

Artikkelia muokattu klo 3.59: Täydennetty STT:n tiedot huume-epäilystä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?