Maksukyvytön nainen huijasi suomalais­miljardööriä – tuomio petoksesta

Nainen vuokrasi kartanosta tallipaikan mutta jätti vuokrat maksamatta.

26.1. 21:30

Turun hovioikeus on päättänyt, että turkulaismiljardööri Antti Aarnio-Wihuria huijanneen naisen petostuomio jää voimaan.

Rikos tapahtui Kaarinassa syksystä 2020 kesään 2021. Nainen oli vuokrannut tallipaikan Aarnio-Wihurin kartanosta mutta salannut maksukyvyttömyytensä.

Tallipaikan hinta oli 650 euroa kuukaudessa, ja hoitomaksu piti suorittaa kuukausittain. Vastaaja suoritti ainoastaan yhden kuukauden maksun sinä aikana, kun hänen hevosensa oli ollut tallissa. Maksuja jäi rästiin lopulta noin 6 400 euroa.

Nainen tuomittiin petoksesta käräjäoikeudessa syyskuussa 2022, mutta hän valitti hovioikeuteen. Turun hovioikeus ei antanut tapaukselle jatkokäsittelylupaa.

Vastaajalla oli ollut vuokrasopimuksen allekirjoittamisen aikaan lukuisia saatavia ulosotossa. Naisen mukaan hänellä ei ollut tarkoitus jättää maksuja maksamatta, mutta hän ei ollut saanut laskuja. Hänellä ei myöskään omien sanojensa mukaan ollut viitenumeroa, eikä hän halunnut maksaa laskuja ilman sitä.

Todistajana tapauksessa toiminut Aarnio-Wihurin tytär kertoi, että asiakkaan sopimukseen ei merkattu viitenumeroa, sillä tallilla oli tapana kiinnittää paperinen lasku tallissa sijaitsevaan hevosen omaan kaappiin magneetilla. Laskut oli poikkeuksellisesti toimitettu vastaajalle uudestaan, kun maksuja ei ollut kuulunut.

Vastaaja ei ollut koskaan sanonut, ettei hän olisi saanut laskuja. Kerran hän oli kertonut hukanneensa laskun, jolloin hänelle oli ilmoitettu, että laskun voi maksaa myös viitenumerolla tai kirjoittamalla viestikenttään hevosen nimen.

Vastaaja oli vastannut ympäripyöreästi maksuja koskeviin kyselyihin ja lopulta ilmoittanut siirtävänsä hevosen halvemmalle tallille, jolloin hän saisi hoidettua maksurästit. Näin ei tapahtunut.

Käräjäoikeus piti naisen kertomusta epäuskottavana ja tuomitsi hänet 40 päivän ehdolliseen vankeuteen sekä maksamaan asianomistajalle tallimaksuja 6 400 euroa ja oikeudenkäyntikuluja noin 2 700 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?