Uutta tietoa Loimaan kuolon­kolarista: Kuolleet nuoria aikuisia

Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Loimaan kolaripaikalle oltiin tuotu sunnuntaina päivällä kynttilöitä.

27.11.2022 11:36 | Päivitetty 27.11.2022 13:56

Poliisi on kertonut uutta tietoa Loimaalla Varsinais-Suomessa sattuneesta kuolonkolarista. Poliisin mukaan onnettomuudessa kuolleet kaksi ihmistä olivat nuoria aikuisia.

Poliisi epäilee, että törmäystä on edeltänyt suuri tilannenopeus.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena sekä kuolemansyyntutkintana.

Kuolemiin johtanut onnettomuus tapahtui lauantaina hieman ennen kello 23:a Hannunkadun ja Varastokujan risteyksessä Loimaalla. Kyseessä on pieni katu lähellä Loimaan keskustaa.

Henkilöauto törmäsi varastorakennuksen seinään ja syttyi palamaan. Autossa ei ollut kuolonuhrien lisäksi muita.

Poliisin mukaan paikalle osunut sivullinen yritti auttaa ja sammuttaa tulipaloa omalla käsisammuttimellaan. Tuli ei kuitenkaan ollut hallittavissa.

Paikalle tullut pelastuslaitos sammutti palon, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Puolenpäivän aikoihin turmapaikalla oli yhä palaneita auton osia.

Paikalle saapui myös runsaasti nuorisoa ja paikalle järjestettiin kriisiapua. Ihmiset tulivat sankoin joukoin muistamaan onnettomuudessa kuolleita uhreja.

Paikalliset nuoret tulivat sunnuntaina tuomaan kynttilöitä tapahtumapaikalle autoilla ja mopoautoilla.

Nuoret toivat kynttilöitä Loimaan turmapaikalle.

– Ihan kauheaa, kaikki ovat shokissa, yksi mopoautoilla tullut seurue kuvaili hiljaisina. Menehtyneet olivat heille hyvin tuttuja.

Nuorten keskuudessa tarina tapahtumien kulusta on levinnyt nopeasti eilisestä illasta alkaen. Menehtyneet olivat heidän mukaansa ilmeisesti tulleet kovaa vauhtia Oppipojantien suunnasta, kun kuljettaja oli menettänyt auton hallinnan.

Poliisi suoritti tapahtumapaikalla paikkatutkintaa ja teknistä tutkintaa yön aikana. Asiasta on myös ilmoitettu onnettomuustutkintakeskukselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?