Yle: Turun Majakkarannan puukotuksesta vangittu 17-vuotias poika oli mukana tapossa Helsingissä kaksi vuotta sitten

Poika jäi tuolloin nuoren ikänsä vuoksi tuomitsematta rikokseen.

24.11. 16:42

Toinen Turun Majakkarannan viime viikonlopun puukotuksesta epäilty alaikäinen poika oli mukana Helsingin Vallilan tapossa kaksi vuotta sitten.

Asiasta kertoi Yle, joka on varmistanut alaikäisen epäillyn pojan henkilöllisyyden ja sen, että hän oli rikoksesta epäiltynä jo Vallilan puukotuksessa lokakuussa 2020.

Lue lisää: Vakava väki­valta­rikos julkisella paikalla Turussa: nuorten epäillään puukottaneen hengen­vaarallisesti alaikäistä

Tuolloin poika oli vasta 14-vuotias, eikä häntä voitu asettaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Lue lisää: Kahta ala­ikäistä epäillään tapon yrityksestä Turussa – puukotuksen motiivi oli kosto

Turun Majakkarannassa kolme alaikäistä nuorta loukkaantui vakavan väkivaltarikoksen uhreina lauantai-iltana 19. marraskuuta. Alle 18-vuotiasta nuorta lyötiin puukolla, ja hän sai hengenvaaralliset vammat. Myös toista alaikäistä nuorta lyötiin puukolla, mutta hän selvisi tilanteesta vähäisemmin vammoin.

Puukotusten lisäksi ainakin yhtä nuorta pahoinpideltiin nyrkein ja potkimalla.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi Turun puukotuksesta epäillyt kaksi 17-vuotiasta poikaa keskiviikkona. Poliisi epäilee heitä tapon yrityksestä. Rikoskokonaisuuden tutkintaa jatketaan myös törkeän pahoinpitelyn rikosnimikkeellä.

– Epäillyillä on nuoresta iästään huolimatta runsaasti vakavaa rikostaustaa, muun muassa väkivaltarikoksia, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Lamppu sanoi Ilta-Sanomille alkuviikosta.

Esitutkinnan perusteella epäiltyjen väkivallantekojen taustalla oli kosto. Epäiltyjen tarkoitus oli käyttää väkivaltaa kostona, mutta kostoaikeet kohdistettiin täysin vääriin henkilöihin.

IS:n saamien tietojen mukaan vakavimmat vammat saanut uhri ei tuntenut hyökkääjiä entuudestaan.

Poliisilla on alustava käsitys tapahtumien kulusta, mutta eri väkivallantekojen yksityiskohdat täsmentyvät esitutkinnan edetessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?