Nyt se on lopullista: Mikko Koivu ei saa avio­eroa Helena-vaimostaan Suomessa

Korkein oikeus päätti asiasta torstaina.

Mikko ja Helena Koivua ei tuomittu avioeroon Suomessa.

22.9. 10:01

Entinen NHL-jääkiekkotähti Mikko Koivu, 39, ei saa avioeroa Helena-vaimostaan Suomessa.

Päätös on lopullinen, sillä korkein oikeus ei myöntänyt Koivulle valituslupaa Turun hovioikeuden antamaan ratkaisuun.

Hovioikeus on katsonut käräjäoikeuden tavoin, ettei sillä ollut toimivaltaa päättää Koivujen avioerosta. Ratkaiseva tekijä oli Koivujen pysyvä asuinpaikka, josta osapuolilla oli riitaa.

Oikeus päätyi Helena Koivun kannalle, jonka mukaan Yhdysvaltoja oli pidettävä perheen asuinpaikkana avioeron vireille tullessa. Mikko Koivu piti perheen kotipaikkana Suomea.

Koivujen avioeroasia on vireillä Yhdysvalloissa, jossa asia todennäköisesti lopullisesti ratkeaa.

Pariskunnalla on myös riitaa omaisuuden jaosta. Helena on väittänyt, että hänet olisi painostettu avioehtoon, eikä avioehto olisi sen takia pätevä.

Yhdysvaltalainen Minnesotan osavaltion alioikeus päätti kesällä, että omaisuudenjaossa voitaisiin soveltaa Suomen lakia. Jos tämä ratkaisu jää lainvoimaiseksi, se on Mikko Koivulle merkittävä taloudellinen voitto.

Turun hovioikeus hylkäsi aiemmin Mikko Koivun vaatimuksen siitä, että pesänjakaja selvittäisi pariskunnan varallisuuden Suomessa. Mikko on hakenut tähän valituslupaa korkeimmasta oikeudesta, ja asia on yhä vireillä.

Mikko ja Helena Koivu avioituivat vuonna 2014. Helena Koivun mukaan pesärikon syy oli Mikon uskottomuus.

Mikko Koivu ehti ansaita pelkästään NHL:ssä häihin mennessä lähes 34 miljoonaa dollaria (28 miljoonaa euroa) ja avioliiton aikana noin 38 miljoonaa dollaria (31 miljoonaa euroa) lisää.

Koivu pelasi seitsemää ottelua lukuun ottamatta koko NHL-uransa Minnesota Wildissa ja oli 11 kautta joukkueen kapteeni ja kahdella kaudella varakapteeni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?