Naapurit huomasivat nyssäkkää piilottavan miehen – Bandidosin jäsenille tuomiot huumeista ja laittomista aseista

Bandidosin jäsenen hallusta löydettiin huumeita, lääkeaineita, dopingaineita ja laittomia ampuma-aseita.

8.9.2022 11:53

Turun Kärsämäessä sijaitsevan autiotalon luona kävi liike toukokuussa 2021. Vastapäisen yrityksen työntekijä näki, kuinka tummahupparinen mies käveli nyssäkän kanssa autiotalolle ja työnsi nyssäkän talon alle. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Työntekijä otti hahmosta valokuvan ja soitti hätäkeskukseen.

Poliisit kävivät paikalla ja löysivät rakennuksen alta jotain. Kaksi päivää myöhemmin rakennuksen luo tuli toinen mies, joka etsi jotain. Tämä jokin osoittautui myöhemmin 305 grammaksi amfetamiinia.

Jälkimmäinen talolla käynyt mies paljastui moottoripyöräkerho Bandidos MC:n jäseneksi. Turun kerhon, Bandidos Archipelagon kerhotila sijaitsee aivan autiotalon lähistöllä. Toista kerhon jäsentä syytettiin nyssäkän viemisestä talon alle, mutta hänen henkilöllisyyttään ei voitu todistaa, sillä toinen jäsen kieltäytyi turvallisuuteensa vedoten paljastamasta tämän henkilöllisyyttä. DNA amfetamiinipaketissa ei riittänyt todisteeksi.

Huumeita etsinyt mies sai törkeästä huumausainerikoksesta vuoden ja neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Toinen kerhon jäsen tuomittiin useista muista rikoksista.

Elokuussa 2021 hänen hallustaan löydettiin Turussa marihuanaa ja laittomia lääkeaineita kuten diapamia sekä dopingaineita kuten testosteronia. Hän ajoi samana päivänä moottoripyörää huumeiden vaikutuksen alaisena ja piti hallussaan kääntöveistä. Hänen asunnoltaan löydettiin laittomia patruunoita.

Saman vuoden marraskuussa hän syyllistyi Lapualla ampuma-aserikokseen, huumausaineen käyttörikokseen, törkeään huumausainerikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja rattijuopumukseen.

Tammikuussa 2022 hän piti Turussa naisystävänsä asunnossa muun muassa kokaiinia, amfetamiinia ja marihuanaa sekä omassa käytössään olleessa asunnossa ja sen varastossa laittomia ampuma-aseita ja patruunoita.

Samana ajankohtana vastaaja piti Bandidosin kerhotiloissa hallussaan myyntiin tarkoitettua marihuanaa. Lisäksi hänen hallustaan löydettiin useita erilaisia dopingaineita, kuten nandrolonia ja testosteronia.

Käräjäoikeus ei käyttänyt Bandidosin jäsenyyttä tuomion koventamisperusteena, sillä tapauksessa ei pystytty osoittamaan, että rikokset olisivat liittyneet kerhon toimintaan.

– Tässä asiassa ei ole esitetty selvitystä, joka viittaisi Bandidos MC:n olleen mukana rikosten valmistelussa tai toteuttamisessa tai joka osoittaisi ryhmän saaneen hyötyä rikoksista. Huumausaineiden määrät eivät ole sellaisia, että niihin väistämättä liittyisi merkittävä hankinta- ja jakeluorganisaatio, käräjäoikeus linjasi tuomiossa.

Vastaaja tuomittiin yhteensä 16 rikoksesta vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomioon. Tuomio annettiin elokuussa.

Lisäksi hänet tuomittiin menettämään valtiolle rikoshyötynä eri kiinniottotilanteissa takavarikoidut rahasummat, yhteensä noin 25 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, ja sekä syyttäjä että toinen vastaajista ovat ilmoittaneet valittavansa siitä hovioikeuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?