Asuntomessut toipui koronasta – kävijät yksi­mielisiä alueesta

Naantalissa järjestytyt Asuntomessut nosti kävijämääräänsä selvästi edellisistä vuosista.

Naantalin Asuntomessujen luontoa kunnioittava rakennustyyli keräsi kiitosta.

15.8. 11:10

Sunnuntaina päättyneillä Asuntomessuilla Naantalissa vieraili yhteensä 116 000 kävijää.

Se on selkeä parannus koronan kurittamiin edellisvuosiin, jolloin kävijämäärät jäivät alle 100 000:n. Lohjalla 2021 vierailijoita oli noin 80 000 ja Tuusulassa 2020 alle 70 000.

Luonnonmaan saaressa pidettyjen Asuntomessujen kävijätyytyväisyys oli mittaushistorian paras. Suurin osa kävijöistä arvioi vierailunsa arvosanalla 9 tai 10.

– Olemme useamman vuoden ajan mitanneet kävijätyytyväisyyttä, eikä näin korkeita lukuja esimerkiksi suositteluhalukkuudessa ole nähty miesmuistiin. Yli kolmannes kävijöistä on antanut vierailukokemukselleen täyden kympin, Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio kertoo tiedotteessa.

Asuntomessujen tämän vuoden teemat, älykkäät energiaratkaisut ja aurinkoenergian monipuolinen hyödyntäminen ovat puhutelleet sekä ammattilaisia että suurta yleisöä.

Järjestäjien mukaan myös itse alue on kerännyt erityistä kiitosta. Luonnon kunnioitus asetettiin tavoitteeksi jo suunnitteluvaiheessa. Alueen luonnolle tyypilliset metsäpihat ovat keränneet kehuja: kanervat ja kalliot ovat säilyneet lähes koskemattomina.

Koronatilanteen maailmanlaajuinen helpottuminen toi messualueelle runsaasti myös ulkomaisia ammattikävijöitä.

– Jo ennen tapahtuman aukeamista alueella kävi muun muassa ruotsalaisen median edustajia. Messujen aikana kaukaisin delegaatio saapui Uruguaysta, jossa sekä suomalainen puurakentaminen että Asuntomessut-konsepti kiinnostaa kovasti, Tapio kertoo.

Vaikka asuntomessut päättyivät, messukoteja voi ihailla tv:n välityksellä syksyn aikana. Elokuun lopussa käynnistyvät Nelosella Huvila & Huussi Asuntomessuilla -erikoisjaksot.

Asuntomessut-tapahtuma järjestetään ensi vuonna Kuningattarenrannassa Loviisassa.

Ilta-Sanomat ja Huvila & Huussia esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?